23948sdkhjf

Systematic er "dybt chokerede" over politianmeldelse

IT-giganten Systematic, der har base i Aarhus, er efter eget udsagn "dybt chokkerede" over, at de er blevet meldt til Østjyllands Politi for blandt brud på et eksportforbud til Yemen. 

Det skriver Systematic på deres hjemmeside. 

Electronic Supply har forsøgt at få en kommentar til politianmeldelsen, og her henviser pressemedarbejderen til dette svar.

"Politianmeldelsen er en helt ny oplysning for os, og vi er dybt chokerede over at få sådan en besked to måneder efter, at anmeldelsen er indgivet. Vi er fortsat af den klare overbevisning, at vi har overholdt gældende regler og været transparente over for myndighederne i forbindelse med vores ansøgninger om eksporttilladelser.

Vi er meget overraskede over, at der går en efterforskning i gang, men vi står naturligvis til rådighed for politiet i deres arbejde. Det er vigtigt at understrege, at der ikke rejst sigtelse imod Systematic, men at der alene er tale om en anmeldelse. Vi ser frem til at få klare retningslinjer for eksport i fremtiden.

Så længe efterforskningen pågår, har vi ikke yderligere kommentarer til sagen."

Fra Rigspolitiet til SØIK til Østjyllands Politi

IT-giganten Systematic, der leverer software til organisationer, er blevet meldt til Østjyllands Politi for mistanke om, at Systematic har trodset et eksportforbud og solgt software til de De Forenede Arabiske Emirater via deres britiske datterselskab.

Det oplyser TV2 Østjylland.

Rigspolitiet har meldt sagen til SØIK (tidligere kendt som Bagmandspolitiet), der har givet sagen videre til Østjyllands Politi. Electronic Supply har talt med Østjyllands Politi, der bekræfter dette. 

Politianmeldelsen kom frem under et samråd i Forsvarsudvalget onsdag, hvor Justitsminister Nick Hækkerup skulle svare på spørgsmål om sagen. 

Der er tale om ekport at softwaren Sitaware, som det danske forsvar også bruger. I følge flere it-eksperter, som TV2 har talt med, er programmet brugbart for styret i Bahrain, fordi det kan bruges til undertrykkelse. 

Afviser anklager

I det generelle svar på hjemmesiden afviser Systematic at have brudt eksportforbuddet med den begrundelsen, at de har alle nødvendige tilladelser. 

Desuden afviser virksomheden de specifikke anklager om, at Bahrain ville kunne bruge Sitaware som led i undertrykkelse og kalder det "en hypotisk forestilling, som af samme årsag ikke kan dokumenteres".

Systematic tilføjer desuden, at de stadig i en god dialog med de danske myndigheder.

Læs hele Systematics svar her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125