23948sdkhjf

Styringsproducent fusionerer sig større

Specialist inden for styring til energisystemer og SRO-anlæg Skatek har netop fusioneret sig ind i Envatek Gruppen, der består af de tre selskaber Vand & Teknik, Ingeniør Huse og Ates. 

Med Skatek i gruppen betyder det, at Envatek-selskaberne kan tilbyde dimensionering af tavler, tavlekonstruktion og industriel automation samt programmering af alle de gængse PLC-typer på markedet. Samtidig vil selskaberne kunne tilbyde sine kunder konceptuel sparring, integreret projektering, konstruktion, installation og idriftsættelse samt overvågning og servicering af installationer til forsyningssektoren og industri.

- Vi ser fusionen og ikke mindst sammenlægning af vores fælles kompetencer som et stort løft for gruppen hvor vi umiddelbart kan se at vi får nogle meget mærkbare synergieffekter. Vi ser ind i en række muligheder for at kunne tilbyde vores kunder et langt stærkere produkt med Skatek kompetencer inhouse, siger Jens Kristensen, direktør for Vand & Teknik og tilføjer: 

- Vi projekterer og bygger i dag den infrastruktur der skal til for at Danmark kan få en førerposition indenfor Power-to-X og CCUS. Teknisk vand, stærkstrøm og kobling til fjernvarmenettet til udnyttelse af overskudsvarme er blandt vores leverancer og med Skatek kan vi tilbyde en stræk integreret løsning indenfor automatik, styring og regulering til procesanlæggene.

25 specialister

Efter fusionen råder selskaberne i Envatek Gruppen over 25 specialister inden for SRO-anlæg, tavle-design og -konstruktion, automation, styring og regulering og vil kunne påtage sig endnu større opgaver og med en større kompleksitet, fremgår det af en pressemeddelelse. 

- Vi får en række meget stærke partnere som supplerer os, og hvor vi sammen kan tilbyde nye services og ser store synergier i at kunne tilbyde vores nuværende kunder endnu flere specialister indenfor styring og SRO. Derudover giver fusionen os mulighed for endnu bedre at kunne rådgive og vejlede vores kunder omkring de fremtidige energianlæg som bliver mere komplekse og hvor vi ser flere typer af anlæg blive koblet sammen for bedst at kunne udnytte de energiressourcer som er til rådighed siger Karsten Toft, CEO i Skatek.

Ind på det nordiske marked

Fusionen af Skatek ind i Envatek skal også bruges som en løftestang til fortsat vækst.

- Noget som vi ser meget frem til i samarbejdet, bliver at tage Vand og Teknik, Ingeniør Huse og Ates med ind på det nordiske marked, hvor vi har etableret gode, langvarige relationer med nogle stærke bygherrer. Specielt kompetencer til projektering af vand og energianlæg betyder at vi får flere kort at spille ud med, siger Karsten Toft.

CEO Karsten Toft og medejer Allan Pedersen vil efter fusionen stadig være at finde i spidsen for Skatek. Karsten Toft fortsætter som direktør og skal stå for at udvikle og implementere Skatek ind i Envatek. Allan Pedersen træder ind i bestyrelsen for Envatek, som er en fælles bestyrelse for alle fire virksomheder i Envatek Gruppen. Samtidig får han titlen COO i Skatek.

Fusionen er afsluttet i uge 50.

Om Envatek og Skatek

Envatek A/S er en koncern specialiseret indenfor vand og energi med tre selskaber Vand & Teknik A/S, Ingeniør Huse A/S samt ATES A/S.

Selskaberne tilbyder viden, erfaring og kompetence til forsyningssektoren og industrien.

Det fælles mål for koncernen er rådgivning og projektering samt levering af fremtidens bæredygtige anlæg til vandforsyning, energiproduktion og lagringsløsninger på fjernvarme- og køleområdet.

Selskaberne har hovedkontor i Aarhus og kontor i København.

Skatek har specialiseret i løsninger af styringer- og SRO anlæg til især fjernvarmebranchen, men har også leveret styringer til vandværker og industrier.

Skatek har i de sidste 13 år leveret løsninger til store og små fjernvarmeværker med biokedler, varmepumpeanlæg og vandbårne solvarmeanlæg. Til vandværker er der leveret komplette løsninger med råvandsindpumpning, filtersystemer og udpumpningsanlæg.

Kundegruppen er fordelt hovedsageligt på kunder i de nordiske lande.

Skatek har hovedkontor i Skive.

Kilde: Envatek/Skatek

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.807