23948sdkhjf

Milestone skal udvikle intelligent videoovervågning

En ny type intelligent videoovervågning skal gøre det muligt at trække information ud af flere timers optagelse, hvis der er sket noget unormalt.
Det skal snart være fortid at kigge uoverskueligt mange videoovervågningsbånd igennem, hvis der er sket noget mistænkeligt på en banegård, en offentlig plads, i en lufthavn eller et privat hjem, der har haft ubudne gæster.

En ny type intelligent videoovervågning skal gøre det muligt at søge efter særlig data i mange timers film.

Løsningen, som hedder MVaaS (Managed Video as a Service) vil kunne håndtere og søge i metadata, så det er muligt at søge på specifikke videoklip.

Det kan for eksempel være alle optagelser, der indeholder sorte biler optaget inden for et specifikt tidspunkt i en afstand af 200 meter til Københavns Rådhus. Løsningen vil også have indbygget analyse, så det er muligt at registrere unormale bevægelsesmønstre, såsom uvedkommende personer, der går rundt i en privat have. Hvor traditionelle overvågningssystemer afgiver en alarm, når indbruddet er sket, vil den nye løsning kunne måle unormale bevægelser og afgive alarm, før indbruddet sker.

Adgang gennem firewalls
Udviklingen af produktet indebærer, at udfordringer som adgang til kameraer gennem firewalls, effektiv lagring af og søgning i metadata såsom GPS-koordinater samt håndtering af flere kunder på den samme hardware løses.

Philip Bille, lektor ved DTU Informatik, hvis rolle i projektet bliver at få styr på de mange data, videoerne producerer, siger:

- Der bliver produceret så meget videoinformation, så vi skal finde ud af, hvordan man håndterer de mange informationer. Systemet skal gå ind og hjælpe mennesker til at finde interessante eller unormale hændelser i data, fordi systemet kan påpege ting, som måske er unormale.

En løsning til kampen mod indbrud
Virksomheden Milestone skal være med til at udvikle systemet, og administrerende direktør Lars Thinggaard ser frem til samarbejdet:

- Vi glæder os meget til at dette spændende samarbejde med DTU, Aalborg Universitet, Securitas og Nabto. De forskellige kompetencer, vi alle bringer med ind i projektet, betyder, at projektet får den helt rigtige blanding af forskning, teknologisk knowhow og dyb indsigt i det globale sikkerhedsmarked og brugernes udfordringer og behov. Vi vil i fællesskab kunne skabe en ny, innovativ løsning, som vores partnere kan tilbyde slutkunder i kampen mod indbrud.

Projektet vil blive baseret på den samlede know how fra virksomheder og universiteter samt den unikke teknologi fra Nabto, der gør det muligt at lave en sikker forbindelse gennem de firewalls, der typisk er sat op i private hjem.

Det samlede budget: 30 millioner kroner
Højteknologifondens investering: 15 millioner kroner
Varighed: 3 år
Projektets titel: Managed Video as a Service (MVaaS)

Kilde: Højteknologifonden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095