23948sdkhjf

Systematic vinder 10-årig kontrakt med Rigspolitiet

Da Rigspolitiet tidligere på året sendte grænsekontrolløsningen i udbud, gav den franske virksomheden IDEMIA et bud på en fælles it-løsning med Aarhus-virksomheden Systematic og Biometric Solutions fra Skovlunde som underleverandører.

Behovet for en ny grænsekontrolløsning skyldes nye EU-regler, der kræver, at der anvendes ansigtsbilleder og fingeraftryk til at identificere rejsende ved Schengenområdets ydre grænser fra 2022.

Kontrakten med Rigspolitiet løber foreløbigt over en tiårig periode og omfatter udvikling og vedligeholdelse af et omfattende grænsestyringssystem for Danmarks ydre Schengengrænser.

12.000 betjente

Den nye løsning omfatter selvbetjeningskiosker, eGates, selvjusterende ansigtskameraer samt pas- og fingeraftryksscannere, der skal hjælpe politiet med effektivt at øge sikkerheden.

IDEMIA får som hovedleverandør ansvaret for udstyr og den samlede levering af løsningen, mens Systematic bidrager med softwareudviklings og et indgående kendskab til danske politi- og sikkerhedsforhold fra tidligere opgaver for Rigspolitiet.

Systematic vil desuden varetage al dansk support af løsningen.

Flemming Bent Thomsen, Group Senior Vice President i Digital Transformation hos Systematic, ser frem til at implementere løsningen i samarbejde med IDEMIA:

- Vi løfter en vigtig opgave ved at understøtte sikkerhed og effektivitet i Danmarks havne og lufthavne. Systematic har mange års erfaring som strategisk rådgiver og leverandør af it-løsninger til Rigspolitiet, de nationale efterretningstjenester og forsvaret, og der er ingen tvivl om, at den valgte løsning ikke kun vil være med til at sikre Danmarks grænser, men også hjælpe med immigrationskontrol og efterforskningsmæssige søgninger i både nationale og internationale kriminalregistre. Vi ser frem til at tage del i leveringen af denne løsning med IDEMIA og Biometric Solutions.

Det nye system skal imødekomme software- og hardwarebehovet hos 12.000 danske betjente inden for grænsekontrol, immigration og retshåndhævelse.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094