23948sdkhjf

IoT-producent mangler omsætning trods en halv million arbejdende enheder

Den nordjyske IoT-udvikler Seluxit må konstatere, at man i første halvår i det forskudte regnskabsår mangler omsætning set i forhold til samme periode sidste år.

Omsætningen dykkede fra 3,1 millioner kroner til 2,9 millioner kroner. Det sker mens man har rundet 500.000 IoT-enheder koblet op på selskabets platform. Nye partnerskaber på elmarkedet i Europa skal være med til at løfte omsætningen fremover.

- Vi anser omsætningen for utilfredsstillende for halvåret og har stor fokus på aktiviteter, der kan bidrage til at løfte omsætningen, herunder de ovennævnte partnerskaber og øgede ressourcer allokeret til salg, lyder det fra Seluxit i en børsmeddelelse.

Seluxit peger på langsommere beslutningsprocesser hos nye kunder i energisegmentet, samt længere leveringstider på elektronikkomponenter, som direkte årsager til det utilfredsstillende resultat.

Virksomheden har i de seneste måneder været i dialog med flere potentielle nye kunder i energisegmentet i Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet og Danmark. Seluxits løsning indgår i flere pilotprojekter, hvor teknologien nu afprøves sammen med nye målere. 

- Vi har det sidste år udviklet videre på vores IoT platform og partnerskaber. Det har udmøntet sig i partnerskaber med et tysk konsulenthus og en Kinesisk/Tjekkisk producent af intelligente elmålere. Vi er med i flere interessante udbud på større volumener, men processen tager længere tid end forventet. De lange leveringstider på komponenter medfører en yderligere forsinkelse, siger Daniel Lux, CEO for Seluxit.

Seluxit har nedjusteret forventningerne til årets samlede resultat og kalkulerer med en omsætning i indeværende regnskabsår 2021/22 på mellem 6 og 8 millioner kroner. Ved indgangen til året forventede man at nå en omsætning på 12 millioner kroner.

I forhold til driften forventede man ved indgangen til året et rundt nul, men man regner nu med at tabe et sted mellem en og to millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109