23948sdkhjf

Danske TrackMan fordobler med den amerikanske PGA Tour

Golf i tv er rasende populært. Og fremover får seerne et endnu bedre indblik i, hvor dygtige de professionelle spillere på den amerikanske PGA Tour egentlig er.

PGA Tour har udvalgt sin samarbejdspartner, Holte-virksomheden TrackMan, til at udvide mængden af data til tv-dækningen og de digitale muligheder til interesserede i hele verden.

Med aftalen fordobler PGA Tour og TrackMan antallet af de avancerede "track and trace" maskiner, der med doppler radar og tracking teknologi giver realtidsdata til tv-producenterne og de karakteristiske farvede streger på skærmen, der viser, hvor bolden flyver hen på banen.

Hidtil har teknologien primært været anvendt på udvalgte tee-steder. Fra 2022 vil samtlige slag fra alle spillere igennem hele sæsonen blive fulgt med den verdenskendte danske teknologi.

- Vi er begejstrede for, at vi kan øge andelen og dybden af track and trace på alle slag på PGA Tour, udtaler Ken Lovell, der er PGA TOUR Senior Vice President Golf Technologies, i forbindelse med aftalen.

- TrackMans sensorer vil øge mængden af indhold, der er tilgængeligt til analyse, væsentligt. Og det vil starte udviklingen af ​​ny indsigt, samtidig med at vi skaber muligheden for at udvikle innovative visualiseringer til fans, så de kan se alle de utrolige billeder på touren, siger Ken Lovell.

Vi er kun lige begyndt

TrackMans nyeste system gør det også muligt at udvide dækningen af spillet ude på banen. Hidtil har teknologien primært været anvendt lige bag spillerne på første slag på tee-stedet.

Fremover vil tv-seere og digitale brugere kunne se TrackMans data forudsige boldens bane både ude på fairway og omkring greenen.

- Vi har arbejdet tæt sammen med PGA Tour i over end 15 år for nøjagtigt at måle og rapportere data om køllelevering, træf på bolden, boldflugt og tracking for de bedste spillere i verden. Vi er stolte over at blive valgt til at implementere vores nye løsninger med PGA Tour, som i sidste ende vil omfatte alle skud for alle spillere, siger Klaus Eldrup-Jørgensen, medstifter og CEO for TrackMan.

- Fremtidens golf vil blive fortalt på nye og innovative måder, fanoplevelsen vil løfte sig til et nyt niveau, og historierne om, hvor godt disse fyre spiller, er kun lige begyndt, siger Klaus Eldrup-Jørgensen.

En lang række af verdens aller bedste golfspillere har i flere år brugt TrackMan i deres træning, ligesom golfklubber og trænere i hele verden bruger teknologien.

TrackMan, der har hovedkvarter i Holte nord for København, beskæftiger godt og vel 350 medarbejdere og omsatte i 2020 for 741 millioner kroner. Den akkumulerede indtjening siden 2011 er på 1,1 milliarder kroner.

Virksomheden leverer også teknologi til baseball, og det danske herrelandshold i fodbold gjorde brug af Trackmans teknologi under træningen ved EM-slutrunden sidste sommer.  

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063