23948sdkhjf

Eltel vinder udbud til en kvart milliard

Eltel har indgået en rammeaftale med Banedanmark på installationen af hardware og udstyr i forbindelse med den gennemgribende digitalisering af Banedanmarks signalprogram.

Kontrakten har en ramme på 250 millioner kroner over fire år.

- Med dette nye installationsudbud i hånden er vi klar til yderligere at sikre Banedanmarks datainfrastruktur og installere de enheder, der skal løfte digitaliseringen af signalprogrammet. Konkret betyder det, at vi nu både rådgiver og installerer for Banedanmark, hvilket vores dedikerede team af banespecialister kan tage en meget stor del af æren for. Digitaliseringen af signalprogrammet er uden tvivl en opgave, som vi både ser frem til at løfte og som skaber en vis stolthed hos os, siger Claus Metzsch Jensen,  der er direktør for Eltel Networks, Danmark.

Baner vejen for elektrificering

Eltel er en førende nordisk leverandør af tjenester inden for el- og telekommunikationsnetværk. Koncernen beskæftiger 500 medarbejdere i Danmark, 5000 i alt og omsatte i 2020 for lige under en milliard euro.

Med den kommende digitalisering  af Banedanmarks signalprogram får man muligheden for på sigt at elektrificere det danske jernbanenet. 

Eltel skal etablere, installere og konfigurere det såkaldte aktive udstyr, samt lave el-arbejdet.

Konkret vil meget af arbejdet blive udført i de rackskabe, der behandler data på tværs af Banedanmarks infrastruktur.   

Ifølge forretningsområdechef Susanne Rosendahl er installationsudbuddet et vigtigt skridt på vejen mod et digitaliseret signalprogram.

- Med den forestående installation af aktivt udstyr medvirker Eltel til at holde hånden under Banedanmarks signaltekniske netværksinfrastruktur. Konkret vil installationen af udstyret blandet andet bane vejen for et fremtidigt digitaliseret signalprogram og understøtte den kollektive trafik gennem digitalisering og dermed bidrage til at holde vores kollektive infrastruktur kørende, forklarer Susanne Rosendahl, der er forretningsområdechef for Eltel Networks.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048