23948sdkhjf

Alpha-Elektronik bruger viden som våben

Medarbejderne skal være fleksible og i stand til at træffe egne beslutninger i en udfordrende hverdag, og det stiller krav til uddannelsesniveauet.
Alpha-Elektronik er på godt 20 år gået fra at være en beskeden forretning med to ansatte til i dag at beskæftige cirka 85 personer.

Og det er alt andet end en tjans som samlebåndsarbejdere, der venter for de ansatte hos elektronikproducenten.

- Medarbejderne er skolet til selv at kunne klare den daglige planlægning. En fleksibel medarbejderstab er simpelthen et must , hvis man vil drive forretning her i Danmark, siger adm. direktør John Michaelsen til Electronic Supply.

Ajourført viden en nødvendighed
Han henviser til, at Alpha-Elektroniks spidskompetence er små og varierende serier, som står i modsætning til storproduktionen i lande som eksempelvis Thailand og Kina.

Det handler derfor om, at medarbejderne hele tiden skal have de bedste redskaber i både bogstavelig og overført betydning. For at sikre det sidste har Alpha-Elektronik indgået en aftale med Hytek, som med jævne mellemrum tager turen fra Aalborg til Næstved for at opgradere medarbejdernes kundskaber.

- Ajourført viden er en nødvendighed. Her har danske elektronikvirksomheder en fordel i forhold til mange lavtlønslande, og det skal vi blive ved med at have, konstaterer John Michaelsen.

Taktikken bærer frugt
Virksomhedens kvalitetstekniker har desuden gennemført et kursus for den såkaldte ICP-A-610 standard, så han er certificeret til at uddanne de øvrige ansatte. Evnerne holdes ved lige på nye kurser hvert andet år.

Desuden skal alle ansatte gennemgå en opgradering i forbindelse med en ISO 13485-certificering.

- Vi opgraderer også de timelønsansatte. Desuden bruger vi meget en ”føl-ordning”, når der kommer nye folk ind, så de kan starte op med hjælp og siden få mere ansvar på egen hånd, forklarer John Michaelsen.

Han kan konstatere, at indgangsvinklen ser ud til at give pote. Alpha-Elektronik påbegyndte i juni en udvidelse af faciliteterne, og direktøren forventer, at omsætningen runder 100 mio. kr. i løbet af næste regnskabsår efter en start på 2012, som har givet virksomheden det bedste kvartal nogensinde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094