23948sdkhjf

Konkursramt IoT-producent genoplives: Produkterne er for gode til, at det skal slutte her

Logic Group er "Back in Business". Det fortæller Allan Lytken, medejer og administrerende direktør for det nye selskab, der skal drive brandet og forretningen fremover, til Electronic Supply.

Smart Home-udvikleren og leverandøren Logic Group, der blev begæret konkurs i slutningen af februar, er nu samlet op i en ny konstellation med tre holdingselskaber og fire partnere, hvor en er tilbagetrukket investor med kapital til at føre nye planer ud i livet.

- Vi kunne simpelthen ikke bære tanken om, at det hele skulle stoppe nu. Logic Groups produkter er for gode til, at det skulle slutte her, fortæller Allan Lytken, der før konkursen stod i spidsen for virksomhedens integrationsafdeling og ejede en del af selskabet.

Med i det nye ejerskab er også Ditte Krog og Nicklas Hylleberg, der begge var ansat i Logic Group før konkursen.

- Grunden til, at vi vil drive Logic Group videre er helt simpelt, at vi mener, at vi har de bedste produkter på markedet, forklarer Allan Lytken.

Store investeringer

Logic Group blev i sin tid født med stort mod og et sigte på at forløse et stort potentiale for smart home løsninger i Danmark. Man investerede heftigt i at udvikle og producere en masse produkter. 

- Desværre viste det sig, at markedet ikke udviklede sig hurtigt nok. Og strategien med at sigte salget mod slutbrugerne skulle vise sig at tage for lang tid, siger Allan Lytken.

Med store investeringer i produktudvikling og en lavt omsætningsvækst kunne virksomheden i det tidligere setup ikke holde sig oven vande.

- Men markedet er klar nu, siger Allan Lytken.

Fokus på integrationspakker

I det nye Logic Group, hvor man i en periode vil nedprioritere udviklingsafdelingen og nu blot er fire medarbejdere tilbage, vil man fokusere på at sælge samlede, integrerede løsninger i og sende ud via samarbejdspartnerne HusCompagniet og Lind & Risør, samt lokale elektrikere, der så står for monteringen ude hos slutbrugeren.

Samtidig vil man tilbyde eksisterende boligejere, en opgradering til samme smart home løsning, som tilbydes til nye boliger. Det kan gøres uden at trække nye ledninger, men blot ved at udskifte betjeningstrykkene.

På den måde får elektrikeren et godt produkt på hylden, og Logic Group får en stærk salgskanal.

- Vi har de produkter, vi skal bruge på nuværende tidspunkt, og nu vil vi fokusere på at få salget i vejret med den eksisterende portefølje, siger Allan Lytken.

Logic Group producerer ikke selv sine produkter, men har en samarbejdsaftale med HP Elektronik-Montage i Ballerup.

Foreløbigt findes der i Danmark 300 huse, der har en smart home-løsning fra Logic Group. Og Allan Lytken er glad for nu at kunne melde positivt ud til de eksisterende kunder.

- Vi har fået mange henvendelser fra både kunder og samarbejdspartnere i de seneste uger. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne sige, at vi glæder os til at supportere både nye og eksisterende Logic Group-kunder, siger Allan Lytken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094