23948sdkhjf

Vinderen af Dira Teknologiprisen 2022 kåret

Torsdag blev Dira Teknologiprisen 2022 uddelt i forbindelse med Robotbrag og Dira Business 2022.

Og det var Vejen-virksomheden Farmdroid, der løb med æren for sin teknologi FD20.

FD20 er en autonom robot, der på bæredygtig vis er med til at industrialisere landbruget. Teknologisk er robotten kendetegnet ved, at den kender placeringen af de enkelte frø med millimeter-præcision, hvilket forenkler de efterfølgende processer med for eksempel lugning.

Det var en jury bestående af Bjørn Godske, journalist ved Ingeniøren, Lasse Kieffer, investor og entreprenør, John Christiansen, head of R&D automation, Lego og Jens Johansen, erhvervs- og porteføljekundechef i Vækstfonden, udpegede vinderen.

- Farmdroids FD20 er en meget interessant teknologi. Den er spækket med bæredygtige teknologier fra Industri 4.0-skuffen, den er stort set selvforsynende med solenergi, den anvender ikke sprøjtemidler, og så kan den konfigureres og opsættes med en app. Det er en teknologi, som kan imødekomme landbrugets udfordring med manglende arbejdskraft og vigende produktivitetsstigning. Og så har Farmdroid med teknologien virkelig ramt et stort behov i markedet. Det er en teknologi for plantebaseret, bæredygtige fødevarer, lød det fra juryen om Farmdroids FD20.

Udover Farmdroid var der yderligere to nominerede til prisen: Cobod for sin 3D-printer BOD2, og OnRobot for sin OnRobot Palleteringsløsning.

- Teknologierne i år taler ind i en værdiskabelse. Det er teknologier, der både kan gavne virksomhederne og brancherne, og så er de alle tre med til at forbedre arbejdsmiljøet, lød det fra juryen om de tre nominerede.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.047