23948sdkhjf

Gomspace vil standardisere satellitproduktion - og sælge dem på abonnement

Snakker man satellitter, vil man typisk tale om prototyper bygget til specifikke formål, men det kan der i fremtiden blive lavet om på.

I hvert fald hvis man spørger Gomspace, som påtænker - på længere sigt - at lancere mere standardproducerede satellitter.

Det skriver Finans.

Gomspace har allerede rådført sig med bilproducenten Porsche, som har ydet konsulentbistand på Gomspaces vej mod samlebåndsproduktion.

- Vi skal være de første på markedet, der går væk fra, at satellitter bliver bygget som prototyper. Det skal være ligesom, når man bygger en bil, siger administrerende direktør i Gomspace, Niels Buus, til Finans og tilføjer, at det dog først vil kunne blive en realitet omkring 2030.

Ved at kunne producere satellitter på en mere standardiseret facon er håbet, at det også vil give langt flere muligheden for at sende satellitter op. Det skyldes, at det i dag praktisk talt er umuligt at få forsikret satellitter, da der med de nuværende prototyper udviklet til bestemte formål er mærkbare risici for, at noget går galt.

Med standardiseringen er tanken dermed, at pålideligheden vil nå så højt et niveau, at forsikringsselskaberne vil gå med til at forsikre satellitterne.

Hvis man kan få forsikret satellitterne er næste del af Gomspaces plan klar. For så vil man tilbyde en løsning, hvor investorer - eksempelvis pensionskasser - kan dække udgifterne til satellitten, mens satellitternes drift gennem flere år vil kunne give indtægter nok til at betale tilbage.

På den måde bliver det altså en slags abonnementsbetaling, hvor kunderne ikke - som hidtil - hæfter for de samlede udgifter, hvis noget skulle gå galt.

I samme ombæring fortæller Niels Buus, at de, efter den britiske milliardær Peter Kendal Hargreaves tidligere på året købte 20 procent af Gomspace, satser på at gå fra de nuværende 230 medarbejdere til 600-700 ansatte inden 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079