23948sdkhjf

Kinesere skyder 177 millioner i B&O

Elektronikproducenten indgår et strategisk samarbejde med Sparkle Roll og A Capital og forhøjer samtidig aktiekapitalen.
Som et led i "Leaner, Faster, Stronger" strategiplanen, der blev offentliggjort i august 2011, er ekspansion i Kina en strategisk prioritet for B&O. For yderligere at fremskynde udviklingen har Struer-virksomheden indgået et strategisk samarbejde med Sparkle Roll Holdings Limited og A Capital China Outbound Fund, FCP-SIF og A Capital Bravo Holding S.à.r.l.

Som led i det strategiske samarbejde har B&O’s bestyrelse besluttet at forhøje selskabets aktiekapital med 8,35 procent i en emission rettet mod Sparkle Roll og A Capital. Nettoprovenuet fra transaktionen på ca. 177 mio. kr. vil blive anvendt til at fremskynde B&O’s vækst i Kina samt ”andre vækstinitiativer og generelle driftsformål”. Samtidig er det aftalt, at de to samarbejdspartnere ikke må handle med aktierne før 1. august 2014.

- Det strategiske samarbejde vil være vigtigt for at fremskynde vores vækst i Kina. Vi er meget imponerede over Sparkle Rolls track-record og resultater i Kina, især over deres indsigt i og erfaring med det kinesiske luksusmarked. Sparkle Rolls rådgivning om udviklingen af vores brand, detailnetværk og kendskabet til vores brand blandt velhavende personer, vil få positiv betydning for Bang & Olufsens udvikling på et strategisk vigtigt marked ved at give adgang til relevante eksklusive detailforretninger samt medie- og markedsføringsmuligheder, siger Tue Mantoni, president og CEO hos B&O.

Det strategiske samarbejde er betinget af, at kapitalforhøjelsen gennemføres. For at gennemføre kapitalforhøjelsen skal Sparkle Roll opnå tilladelser fra kinesiske myndigheder i henhold til kinesiske regler om udenlandske investeringer.

Sparkle Roll er et privat selskab ejet af Mr. Qi Jianhong. Selskabet ejer 28 procent af Sparkle Roll Group, som er forhandler luksusbrands som Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, Boucheron, Royal Asscher, Richard Mille, Dewitt, Parmigiani og eksklusive vine. Sparkle Roll har også investeringer i Burberry China, TSL China og Jackie Chan Cultural Media. A Capital er en førende Kina-Europa vækstkapital fond med speciale i at investere i europæiske virksomheder med betydeligt vækstpotentiale i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125