23948sdkhjf

Vejlensere seksdoblede bundlinjen i stort comeback efter corona

Som så mange andre virksomheder var Vejle-virksomheden Jevi hårdt ramt af corona i 2020, hvor ordrerne pludseligt udeblev.

Men den udvikling fik de vendt i 2021, hvor de voksede med næsten 20 millioner kroner - eller godt 40 procent - op bruttofortjenesten, mens bundlinjen blev løftet fra 2,6 til 15,9 millioner kroner for Jevi, som udvikler og producerer eltekniske varmeløsninger til en lang række industrier.

Det er dog vigtigt for administrerende direktør i Jevi, Tommy Christensen, at understrege, at fremgangen ikke kun skyldes, at 2021 var mindre præget af corona end året før.

- Vi har lavet en række investeringer, som har gjort at 2021 blev et godt år. Men det er i høj grad et produkt af, at vi lykkedes med en række planlagte aktiviteter, siger Tommy Christensen.

Han henviser til, at fremgangen især er blevet hentet gennem leverancer til større vindmølleprojekter, mens de har vokset på det tyske marked, hvor Jevi ellers ikke tidligere har budt sig meget til.

Om Jevi

  • Grundlagt i 1942 og holder til i Vejle.
  • Producerer, udvikler og sælger elektroniske varmeelementer og varmeløsninger til industrielt brug.
  • Har både standardproduktion og kundetilpasset produktion.
  • Leverer til blandt andet offshore-, vindmølle og togindustrien.
  • Har siden 1998 været ejet af NIBE Group.

Jevi

Med afsæt i et stærkt 2021 er Tommy Christensen derfor også optimistisk for den resterende del af 2022, hvor de for tiden har en "historisk høj ordrebeholdning".

Der er dog stadig visse udfordringer.

- Udfordringen er at få komponenter og kvalificerede medarbejdere. Men indtil videre ser det ud til, at vi lykkes med vores mål, siger Tommy Christensen, der uddyber, at de i år har sat sig et mål om en to-cifret toplinjevækst.

- Men det er usikre tider, vi arbejder i, understreger direktøren.

JEVI A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Primært resultat 17,6 4,0
Bruttofortjeneste 65,7 46,5
Årets resultat 15,9 2,6
Status balance 84,2 73,9
Egenkapital 62,3 52,0
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109