23948sdkhjf

GPV fusionerer med schweizere og bliver Europas næststørste EMS-virksomhed

Danmarks største elektronikproducent, GPV, fusionerer med den schweiziske elektronikproducent Enics.

Det oplyser GPV i en pressemeddelelse.

Rent praktisk vil Schouw & Co., få 80 procent ejerskab af den nye virksomhed, mens Ahlström Capital B.V., der hidtil har ejet Enics, vil eje 20 procent af virksomheden.

Fusionen vil også indebære en transaktion på 60 millioner kroner fra Schouw & Co. til Ahlström B.V., der dog skal godkendes af konkurrencemyndighederne.

Bo Lybæk fra GPV er godt tilfreds med fusionen og sammenligner den med opkøbet af ligeledes schweiziske CCS i 2018.

- Dette er en sammenlægning af to lige stærke og meget kompetente virksomheder. Med fusionen tager vi endnu et markant skridt på vores vækstrejse. I 2018 overtog vi den schweiziske elektronikproducent CCS med en omsætning på 1,6 milliarder kroner. Med den transaktion blev GPV en af de ti største EMS-virksomheder i Europa, og efterfølgende har vi leveret solide resultater. Med erfaringen fra integrationen af CCS ser vi nu frem til at gentage succesen. Sammen med Enics skaber vi den næststørste EMS-koncern med hovedkontor i Europa, siger Bo Lybæk.

Enics har i dag syv fabrikker i Europa og Asien i lande som Finland, Sverige, Estland, Slovakiet, Kina og Malaysia, mens GPV har tolv fabrikker i Danmark, Schweiz, Tyskland, Østrig, Slovakiet, Mexico, Sri Lanka og Thailand.

Med fusionen vil virksomheden fremover råde over 7500 medarbejdere og omsætte for over 7 milliarder kroner, hvilket vil gøre dem til Europas næststørste EMS-virksomhed.

Kommunikationschef i GPV, Mette Jørvad, skriver i en mail til Electronic Supply, at de to selskaber arbejder "på et fælles brand for det nye selskab inklusiv navn", men at de fortsat venter på konkurrencemyndighedernes godkendelse af fusionen, hvorfor GPV og Enics fortsat er konkurrenter indtil da.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062