23948sdkhjf

UV-specialister henter Karen Hækkerup ind i bestyrelsen

Tidligere justitsminister og nuværende bestyrelsesformand hos Den Sociale Investeringsfond, Karen Hækkerup, bliver del af bestyrelsen for Lyras, som har udviklet UV-baseret pasteuriseringsteknologi.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Karen Hækkerup er tidligere minister for blandt andet fødevarer, landbrug og fiskeri, tidligere administrerende direktør i Landbrug & Fødevare samt tidligere generalsekretær for Unicef Danmark. Nu bliver hun en del af bestyrelsen i den Aalborg-baserede scale-up virksomhed, der står bag teknologien raslysering.

– Lyras repræsenterer fremtiden. Jeg glæder mig til at indtræde i bestyrelsen og sammen med dem arbejde for, at en ny energibesparende måde at pasteurisere på kan blive godkendt. Det vil være et godt skridt på vejen mod, at Europa når de energibesparelser, vi har brug for. I en tid med krig og enormt fokus på energibesparelser, må alle hindringer for at tage ny innovativ teknologi i brug fejes af banen, siger Karen Hækkerup.

Vil hjælpe global industri med CO2-besparelser

Hos Lyras glæder man sig over tilføjelsen til bestyrelsen.

– Karen Hækkerup er endnu et fantastisk kort på hånden i realisering af vores formål om at hjælpe den globale fødevareindustri med at spare kloden for millioner af tons CO2, siger adm. direktør Rasmus Mortensen og fortsætter:

– Hun har en enorm stærk viden om produktion af fødevarer fra sin tid som administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer, et stærkt netværk og stor indsigt i både politik og ESG. Så vi er meget stolte af at have hende i vores bestyrelse.

Han bakkes op af Lyras’ bestyrelsesformand Martin Bøge Mikkelsen.

– Karen Hækkerup har en fantastisk kommerciel og geopolitisk kompetence, som gør at Lyras kan navigere endnu bedre nationalt og internationalt. Også hendes seneste position som generalsekretær i Unicef trækker en flot rød tråd over til Lyras’ purpose og mission samt vores afsæt i verdensmålene. Vi er også glade for, at vi nu får yderligere diversitet i bestyrelsen, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Karen Hækkerup overtager pladsen i Lyras’ bestyrelse fra investor Simon Ibsen, som har været en central person i forbindelse med virksomhedens investeringsrunde i foråret. Simon Ibsen fortsætter som investor i Lyras.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078