23948sdkhjf

Terma-konsortie og Forsvaret skriver under på milliard-byggeri af patruljeskibe

Forsvaret og konsortiet Danske Patruljeskibe har skrevet et "Letter of Intent"

Nu er underskrifterne sat.

Forsvaret og konsortiet Danske Patruljeskibe K/S bestående af Terma, OMT og PensionDanmark skrev i mandags i ubemærkethed under på et "Letter of Intent" om bygning af 5-6 patruljeskibe til forsvaret. Altså en hensigtserklæring om at de to parter skal arbejde sammen om projektet.

Det oplyser pressechef Thorbjørn Hein fra Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, FMI, til nyhedsmediet Jern & Maskinindustrien.

Det betyder, at partnere nu kan gå i gang med den egentlige drøftelse.

- FMI går i dialog med konsortiet inden sommerferien. De egentlige kontraktforhandlinger starter først efter sommerferien, siger Thorbjørn Hei til Jern & Maskinindustrien.

FMI kan ikke give noget bud på, hvornår en endelig kontrakt kan indgås, men man forventer, at der vil være drøftelser og forhandlinger i løbet af efteråret.

Udsigten til en aftale mellem Forsvaret og konsortiet har skabt stor kritik fra flere danske værfter, som mener, at opgaven skulle have været i udbud.

Projektet har en skønnet værdi af 5 mia. kroner.

Terma-konsortiet skal først gennemføre et forprojekt, hvor de skal vise et design af skibene i grove træk. Først derefter indgår parterne en endelig kontrakt om byggeriet. Det er en forudsætning i aftalerne, at skibene skal bygges på danske værfter.

Det arbejde, som konsortiet lægger ud til underleverandører skal udsættes for konkurrence, så konsortiet og Forsvaret får den bedst mulige pris.

Forsvaret lægger vægt på at finde et innovativt design af de nye skibe. Skibene skal i øvrigt samtidig kunne anvendes som miljøskibe.

FMI har kun beskrevet en række brede opgaver og funktionskrav, som skibene skal kunne løse.

- Vi læner os frem mod industrien: Vis os, hvor innovative, I kan være, skriver FMI i en kommentar på sin hjemmeside.

Terma står centralt i konsortiet, fordi Terma er den eneste danske virksomhed, som har arbejdet med våbenintegration.

OMT, Odense Maritime Technology, er en maritim tegnestue, som tegner skibe til den globale skibsfart. OMT har blandt andet designet fregatter til den engelske flåde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062