23948sdkhjf

Robotfirma lander kæmpe underskud

Effimat, der producerer lagerautomater, fik et underskud på 34 mio. kr i 2021

Robotvirksomheden Effimat i Odense har store problemer med at tjene penge på sine lagerautomater til industrien.

Virksomheden har haft godt gang i ordrerne i 2021, men den har ikke tjent penge på de enkelte ordrer. Det skriver Fyens Stiftstidende. Året resulterede i et underskud på 34 mio. kr.

- Vi konstaterede pludselig behovet for oprydning. Det har vi brugt virkelig mange kræfter på, og det har sat sit præg på regnskabet, siger Claes Nylandsted Andersen, bestyrelsesformand for Effimat.

Undervejs har virksomheden også opdaget, at der var en væsentlig fejl i regnskabet for 2020 i den post, der hedder igangværende arbejder for fremmed regning. Det har betydet, at regnskabet for 2020 ender med et underskud på 28 mio. kr i stedet for 20 mio. kr.

Effimat har først kunnet aflevere sit regnskab for 2021 den 27. juli - knap en måned efter fristen.

Samtidig foregår der en stor udskiftning i ledelsen af virksomheden. Inden for det sidste år er tre ledende medarbejdere stoppet. Det er stifter og adm. direktør Flemming Ladefoged, økonomidirektør Randi Stenstrøm Andersen og salgsdirektør Palle Ringgaard Maschoreck.

Virksomheden har ifølge regnskabet 35 medarbejdere.

Pæn ordrebeholdning

- Heldigvis er vi i stand til at komme os oven på dette regnskab og er fortrøstningsfulde. Vi har fået ryddet op, har en pæn ordrebeholdning, har fået nye dygtige ledere og har produkter, der er brug for, siger Clas Nylandsted Andersen til avisen.

Fyens Stiftstidende skriver, at Effimat aldrig har givet overskud. I sine 10 regnskaber har virksomheden leveret et samlet underskud på 199 mio. kr. Peter Mads Clausen, søn af Danfoss-stifter Mads Clausen, er hovedaktionær i firmaet med 81 procent af aktierne. Vækstfonden ejer 10-15 procent af aktierne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125