23948sdkhjf

Danish Aerospace Company skal teste ny teknologi i rummet sammen med Andreas Mogensen

ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt tre teknologier fra Danish Aerospace Company, som skal testes af den danske ESA-astronaut, Andreas Mogensen, på hans næste flyvning til Den Internationale Rumstation i 2023.

Den første teknologi er et trådløst, kropsbåret helbredsovervågningssystem, der kan monitorere medicinske nøgleparametre under træning, såvel som under kortere eller længere bemandede rumrejser, samt i ekstreme miljøer. Systemet er selvstyrende og skal blot tændes og slukkes og vil derved registrere medicinske data til brug for specialister og flyvelæger.

Den anden aktivitet vil kombinere virtual reality med træning udført i rummet, hvorved træning og virtual reality bruges til at skabe en fordybende oplevelse for Andreas Mogensen, således han kan træne i naturskønne, udfordrende og velkendte omgivelser. Under træningen vil han se en vidvinkel-video, der er optaget under cykling på jorden. Belastningen af DAC’s Fergo-rumcykel vil løbende justeres til at imitere intensiteten fra videoen og derved skabe en mere fordybende oplevelse.

Den tredje aktivitet er et todelt eksperiment, der undersøger brugen af Aquaporin-membraner indenfor bemandet rumfart. Dette er en videreførelse af et tidligere aquamembran-eksperiment udført på Den Internationale Rumstation under Andreas Mogensens første besøg. Her vil vandtransport og kontamineringsbekæmpende evne af Aquaporin Inside Hollow Fiber Forward Osmosis-membranen blive testet. Endvidere, undersøges påvirkningen af en anden membranteknologi, Membrane Distillation, til produktion af rent drikkevand til astronauter.

DAC’s administrerende direktør, Thomas A. E. Andersen, er henrykt over, at DAC får muligheden for at teste teknologierne:

- Vi udvikler konstant nyt hardware og ny teknologi til rummet og andre ekstreme miljøer. Derfor er det ekstremt vigtigt at få muligheden for at teste det i rummet og få feedback. Andreas’ næste flyvning til ISS er en fantastisk mulighed for at validere disse nye teknologier i rummet. Andreas er en ekstremt dygtig og professionel astronaut, så vi ser meget frem til at hans tests samt værdifuld feedback, siger han.

- Disse nye teknologier er på linje med DAC’s hovedteknologiområder indenfor helbredsovervågning, træningsudstyr og vandrensning. De vil hjælpe med at skabe nye kommercielle muligheder i rummet og på jorden, slutter Thomas A. E. Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079