23948sdkhjf

Opslag på Linkedin gav pote: Dansk robotproducent fik ordre til millioner i Norge

 Trondheim-firmaet Skala fabrikk, der er specialist i rustfrit stål, har nu valgt danske Welding Droid til at automatisere svejsning af tanke. 

Teknologiens brugervenlighed, fleksibilitet og arbejdsmiljøgevinster gjorde ifølge Welding Droid udslaget i millionordren, som er et tegn på, at den norske industri for alvor er begyndt at automatisere svejseopgaver i stedet for at sende opgaverne til manuel svejsning i udlandet.

Kontakten mellem WeldingDroid og den norske industri blev oprindeligt skabt via et opslag på LinkedIn, hvor Welding Droids opfinder og stifter Kevin Christensen beskrev sin teknologi. 

Opslaget inspirerede Lascentrum Norge, som blev forhandler og inviterede Kevin Christensen med som oplægsholder på messen Smart Industri og svejsekonference Norsk Sveiseteknisk Forbund.

Her opdagede Skala fabrikks svejsekoordinator Julian Sagøy mulighederne i produktet WeldingDroid X1 med fugefølger kamera. Med kamera vil maskinen konstant justere svejsebrænderen, så den optimale svejseposition opnåes. Og derved kan rør og tanke svejses uden opsyn og helt automatisk.

10 meter lang robot

Netop nu bygger WeldingDroid Skala fabrikks nye svejserobot. Den 10 meter lange udgave af selskabets skalerbare robotløsning er den største maskine, som den syddanske vækstvirksomhed nogensinde har produceret. Den kan automatisere svejsning af tanke med en diameter på op til 3000 millimeter.

Millionordren til WeldingDroid indeholder udover selve svejserobotterne også en moderne løsning til gastilførsel, der gør det muligt for én svejser at arbejde for to; Med PurgeMaster kan én svejser både svejse og holde baggas, når han svejser store tanke og beholdere. PurgeMaster doserer gassen så nøjagtigt, at det reducerer baggasforbruget ved rørsvejsning med op til 90 procent, oplyser Welding Droid.

- Det har været utroligt inspirerende at møde den norske svejsebranche og fremstillingsindustri. Med stigende lønninger, råvarepriser og fragtpriser samt udbredt mangel på faglærte svejsere har mange fremstillingsvirksomheder alle steder i verden et påtrængende behov for at øge deres effektivitet og rentabilitet. Her gør det en stor forskel, at arbejdspladsens faglærte svejsere kan automatisere lavprofil-operationerne og fokusere deres tid på at udføre mere rentable arbejdsopgaver, siger CTO og stifter af WeldingDroid, Kevin Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094