23948sdkhjf

Produktion og produktudvikling skal knyttes tættere sammen

Forskningsprojektet MADE kan blive en kæmpe gevinst for dansk erhvervsliv. Men det kræver, at virksomhederne bliver endnu mere omstillingsparate og forstår de globale markedsvilkår, mener administrerende direktør Ernst Tiedemann, Force Technology.
Der skal nye produkter på hylderne, hvis Danmark skal have gang i væksten, og det opnås bedst, hvis produktionen knyttes tættere til produktudviklingen. Derfor har DI sammen med en lang række samarbejdspartnere udviklet Manufacturing Academy of Denmark (MADE).

Administrerende direktør for den højteknologiske virksomhed Force Technology, Ernst Tiedemann, er en af initiativtagerne bag MADE, og han mener ikke, at den udvikling, vi har set over de seneste år, er holdbar.

Ikke gangbar med adskilt udvikling og produktion
– Over de seneste fem år har mange danske virksomheder flyttet deres produktion ud af landet og forventet, at man kunne holde udviklingen derhjemme, men man har måttet erkende, at det ikke var en gangbar vej at have udvikling og produktion så adskilt, siger han.

Udover de mange arbejdspladser, som er gået tabt, har det også haft en negativ indflydelse på produktudviklingen herhjemme og dermed på konkurrenceevnen. For at få vendt denne udvikling peger Ernst Tiedemann på, at der skal ske en række forandringer.

Bedre til omstilling
– Det er vigtigt, at vi kigger på vores stærke sider, fx er den danske industri hurtig til at omstille sig til markeder under forandring, og det skal vi blive endnu bedre til. Danmark er en lille bitte brik uden særlig indflydelse på det globale marked, så derfor skal vores industri og erhvervsliv være så fleksibelt som muligt. Danmark skal tilpasse sig til den globale verden og tage de muligheder, der byder sig. Men derfor skal der altså også nye produkter på hylderne, og det kræver mere innovation, siger han.

Del af et bredt samarbejde
Dermed ligger han helt på linje med andre af initiativtagerne bag MADE fra blandt andet universitetsverdenen, som ønsker et øget samarbejde med erhvervslivet. Danmark skal have mere produktion til landet, men ikke på de områder, vi har været vant til. Kernen i MADE er netop et øget samarbejde imellem universiteter og erhvervsliv med det formål at booste innovationen i dansk industri. Og det samarbejde bør også gælde andre end de store virksomheder.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094