23948sdkhjf

Danmark får plads blandt de bedste inden for kunstig intelligens til robotter

Intet mindre end 33 partnere fra hele Europa – heriblandt én dansk – går nu sammen i et netværk for de bedste inden for kunstig intelligens til robotter. Samarbejdet hedder euROBIN.

EuROBIN er finansieret af EU, formålet med samarbejdet er sammen at forske i kunstig intelligens til robotter, dele ideer på tværs af landegrænser og opretholde status som førende på området, så Europa fremadrettet kan konkurrere globalt og løse nogle af de udfordringer, der kan blokere for videre udvikling og implementering.

Teknologisk Institut er den eneste partner på dansk jord.

- Kunstig intelligens kan blive en afgørende faktor i forhold til at lykkedes med robotter inden for mange forskellige domæner. Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark er med i euROBIN, som er et samarbejde mellem de førende vidensinstitutioner i Europa inden for AI og robotter, siger teknologichef ved Teknologisk Institut, Kurt Nielsen, i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over, at det forslag, vi har stillet sammen med de andre partnere, er blevet valgt og nu bliver støttet af EU, da det kan være med til at fastholde og styrke den danske position inden for robotter. Ved at være med i euROBIN gør vi den fremmeste viden om robotter og kunstig intelligens mere tilgængelig for danske virksomheder, siger Kurt Nielsen.

Det samler kræfter

I løbet af de næste år vil euROBIN etablere en samlet platform for forskning og udvikling, hvor målet er sammen at skabe betydelige videnskabelige fremskridt inden for AI-baseret robotteknologi samt at styrke det videnskabelige robotsamfund i Europa.

De 33 partnere, der er fordelt på 14 lande, har sammen fået tildelt 12,5 millioner euro af EU og Schweiz.

Med et fokus på at samarbejde og dele erfaringer og forskning er euROBIN Europas svar på, hvordan vi bliver ved med at være førende inden for robotter i den globale kontekst. Sådan lyder det fra teknologichefen ved Teknologisk Institut.

- Det at samle kræfter kan være helt afgørende for international konkurrenceevne og fremtiden, siger Kurt Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094