23948sdkhjf

Lille elektrolyse-firma går efter opskalering: Investorerne står i kø

DynElectro, der producerer højtemperatur elektrolyseanlæg, er en ombejlet lille størrelse med pt. 8-9 ansatte og et lille 5 kW elektrolyseanlæg, der omdanner sol og vind til brint. 

Det kommer nok ikke til at vare ved. 

Selskabet har eksisteret siden 2018 – men først i 2020 gik stifter af selskabet Søren Højgaard Jensen rigtigt i gang med udviklingen – og nu står investorer og kvalificeret arbejdskraft altså i kø, skriver SN.dk.

En luksussituation, kalder Søren Højgaard Jensen det. Men han takker ikke ja til hvem som helst.

For ham gælder det om at finde de rette industrielle samarbejdspartnere, som har de komponenter, han skal bruge, for at opskalere sin teknologi.

- Vi har fået flere henvendelser fra store virksomheder, som er interesseret i at investere i DynElectro. Det er vi glade for, da det passer fint med vores planer om at skalere virksomheden og teknologien. Danmark har et mål om en elektrolysekapacitet på fire til seks gigawatt i 2030. På europæisk plan er målet på over 40 gigawatt. Vi vil gerne have en bid af det, siger Karsten Klemens Hansen, der er administrerende direktør i den lille virksomhed.

I øjeblikket har DynElectro et anlæg på 5 kW – dog er virksomheden var at bygge et 30 KW anlæg, der kan stå i en container. På sigt går virksomheden efter at skalere op til først 150 kW og derefter hedder det megawatt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063