23948sdkhjf

Danish Aerotech udvider helikopter-samarbejde

De to virksomheder har udvidet det samarbejde, der blev indledt med underskrivelsen af en aftale i december 2011.
Sammen har de to virksomheder udviklet et fælles koncept for Performance Based Logistics (forkortet PBL) for helikoptere. Hvis det danske forsvar vælger AgustaWestlands AW159 og en PBL-løsning, så er Danish Aerotech koncernens foretrukne servicepartner i Danmark.

Danish Aerotech skal levere service og vedligeholdelse af AW159 helikopterne med udgangspunkt i virksomhedens hangarer på Flyvestation Karup, hvor man har alle de nødvendige faciliteter og kompetencer samt de nødvendige godkendelser og kvalitetscertificeringer, herunder EASA Part 145, ISO 9001 og AS/EN 9100.

I første omgang vil AgustaWestland uddanne medarbejdere hos Danish Aerotech til at servicere AW159 helikopteren, hvilket betyder omfattende overførsel af knowhow og skabelsen af op til 35 fuldtidsstillinger i Karup.

- Vi er overbevist om at der er et stort potentiale indenfor helikoptervedligeholdelse og Performance Based Logistics i Danmark. Det åbner op for væsentlige driftsbesparelser og potentielt i omegnen af hundrede af job her i området. Det PBL-koncept, som vi har udviklet sammen med AgustaWestland, kan øge vores omsætning med flere hundrede millioner kroner alene i den første kontraktperiode, og vi tror, der er et betydeligt potentiale for at udvide aktiviteterne, siger administrerende direktør Jan Jørgensen fra Danish Aerotech.

AgustaWestland leverer i forvejen PBL-løsninger på en række markeder, herunder til AW159 Lynx Wildcat, AW101, Sea King og Apache helikopterne i Storbritannien. Med en PBL-løsning for AW159 der kører parallelt i Danmark og Storbritannien kan AgustaWestland skabe en mere effektiv vedligeholdelsesløsning, men virksomheden ser også et betydeligt potentiale i at inkludere den danske flåde af EH101 helikoptere i en PBL-løsning i Karup. Dette kunne betyde skabelsen af mindst 30 stillinger hos Danish Aerotech, som er ideelt placeret på Flyvestation Karups område tæt på Helicopter Wing Karup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078