23948sdkhjf

Dansk vækstkomet overrasker negativt: To ting får kunderne til at holde igen

Universal Robots salg ligger væsentligt under målsætningen. Alligevel ser direktøren meget positivt på fremtiden

Universal Robots mærker tydeligt, at virksomheder verden over tænker sig længere om, før de investerer i nye robotter. Salget i tredje kvartal er faldet med 5 procent målt i dollars i forhold til tredje kvartal sidste år, fremgår det af kvartalsregnskabet fra Teradyne, der ejer UR.

Universal Robots havde en målsætning fra årets start om en vækst på 30-35 procent i salget.

- Ved indgangen til 2022 var tiderne noget anderledes. Vi har fået krig i Europa og høj inflation siden. Vi ser i mange virksomheder, at produktionstallene er gået nedad fra slutningen af 2. kvartal, siger Kim Andreasen, finansdirektør for Universal Robots.

17 procents vækst

Kim Andreasen gør dog opmærksom på, at Universals salg ser noget bedre ud regnet i Euro, end i dollars, fordi dollaren er steget i værdi i år.

- Vi har haft en vækst i salget på 17 procent, hvis vi ser på det samlede salg de tre første kvartaler i år og hvis vi neutraliserer virkningen af valutaer, siger han.

- Får det mindre salg konsekvenser for, hvordan I udvikler jer fremover?

- Nej, tværtimod. Vi ser meget positivt på fremtiden. Vi ser stadig meget stort potentiale for vores robotter. Der er så mange arbejdspladser, som kan blive automatiseret. Vi vil bare sørge for at blive endnu skarpere i den her periode. Der er meget, som vi kan bruge den her periode til, så vi er forberedt på fremtidig vækst, siger Kim Andreasen.

Han nævner dog, at efter mange nyansættelser hos Universal Robots i første halvår, så har virksomheden droslet lidt ned i tempoet.

- Men vi har stadig mange spændende åbne jobs, siger han.

God modtagelse af ny robot

Universal Robots glæder sig blandt andet over en rigtig god modtagelse af firmaets nye, større robotarm, U20. Den blev lanceret i sommer, og den kommer på markedet i 2023.

- Der er stor positiv opmærksomhed omkring U20, og vi er begyndt at tage imod ordrer på den. Der er blandt andet mange, som vil bruge den til palettering, hvor man har brug for en robot, der kan løfte mere, og som har en længere arbejdsradius, siger Kim Andreasen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.109