23948sdkhjf

Kina isolerer 600.000 ved verdens største Apple-fabrik

Gigantisk industriområde praktiserer, at ansatte bor på arbejdspladsen uden kontakt med omverdenen

Kina isolerer omkring 600.000 personer i et industriområde i millionbyen Zhengzhou i den centrale del af landet, som blandt andet omfatter verdens største Apple-fabrik for telefoner. Det sker, efter at der påvist 64 nye tilfælde af corona.

- Der indføres statisk ledelse i syv dage, oplyser de lokale kinesiske myndigheder. Det indebærer nedlukning med henblik på at forhindre smitteudbredelse. Dermed kan ingen gå ind eller ud af industrizonen i den kommende uge - medmindre de kommer med mad eller medicin.

Alle, som bor og arbejder i industrizonen, skal nu testes dagligt.

iPhone-fabrikken, som drives af det taiwanesiske selskab Foxconn, har flere hundredtusinder ansatte.

I sidste uge dukkede der billeder op på sociale medier, som viste tusindvis af arbejdere på vej væk fra fabriksanlæggene til fods.

Siden midten af oktober har flere tusinde ansatte forladt fabrikken efter anklager om, at coronasyge ansatte ikke fik behandling.

Foxconn har ikke opgivet detaljer om situationen, men selskabet siger, at de ansatte testes dagligt, og at der praktiseres en strategi, som går ud på, at de ansatte bor på arbejdspladsen uden kontakt med omverdenen.

Myndighederne har ikke gjort det klart, hvorvidt isolationen er knyttet til coronasmitte ved fabrikken.

Ud over de påviste 64 smittetilfælde i Zhengzhou i det seneset døgn så der påvist yderligere 294 asymptomatiske tilfælde i byen, som har 12,4 millioner indbyggere, hedder det videre.

De gentagne nedlukninger af de kinesiske storbyer har ifølge økonomer betydet faldende produktion i landet. Og det har været en prøvelse for millioner af borgere, der har været spærret inde i deres hjem gentagne gange.

/ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156