23948sdkhjf

Medico-virksomhed starter året med 34 procent vækst

Selvom der har været en del røre i medico-virksomheden Chemometecs andedam den seneste tid, hvor to sager om insiderhandel har fyldt meget.

Men det lader ikke til at påvirke forretningen, for i regnskabsårets første kvartal formåede Chemometec at vokse 34 procent på omsætningen sammenlignet med året før. Det oplyser virksomheden i en børsmeddelelse.

Mere præcist er de gået fra en Q1-omsætning sidste år på 85 millioner kroner til knap 114 millioner kroner i år, mens driftsresultatet (EBITDA) voksede 50 procent til 65 millioner kroner i årets første kvartal.

I børsmeddelelsen lyder det, at den flotte vækst generelt går på tværs af produktsegmenterne, men at det rent geografisk fortsat er det nordamerikanske marked, der bærer væksten fremad.

Desuden peger Chemometec på, at en bedring i forsyningssituationen har gjort underværker for forretningen.

- Hverken krigen i Ukraine eller covid-19 har i kvartalet haft nogen større indflydelse på Chemometecs aktiviteter. Bortset fra enkelte elektroniske komponenter er den generelle forsyningssituation blev væsentligt forbedret i løbet af det seneste halve år. Chemometec har fået opbygget betydelige lagre af en lang række kritiske råvarer og komponenter, ligesom der typisk er indgået rammeaftaler med væsentlige leverandører, lyder det i børsmeddelelsen.

De skriver videre, at de fastholder forventningerne til 2022/2023-regnskabet, der lyder på en omsætning på 485-505 millioner kroner og et EBITDA-resultat på 245-260 millioner kroner.

Det vil svare til en omsætningsvækst på 13,5-18,2 procent og en EBITDA-vækst 20,7-28,1 procent sammenligt med seneste regnskabsår.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.218