23948sdkhjf

Nordjyder sætter omsætningsrekord og tidobler bundlinjen

Det er blot to måneder siden, at vi her på siden kunne berette om, at den nordjyske leverandør af trådløs teknologi RTX skruede op for de samlede forventninger til 2021/2022-regnskabet, og selvsamme regnskab er nu landet - i overenstemmelse med de udmeldte forventninger.

RTX endte i regnskabsåret, der gik til udgangen af september, med at omsætte for 663 millioner kroner, mens de på driften voksede fra 6,1 til 45,6 millioner kroner svarende til en vækst på knap 650 procent.

Derudover formåede nordjyderne næsten at tidoble bundlinjen fra 3,6 millioner kroner til 33,9 af slagsen.

Derfor er det også en glad og tilfreds administrerende direktør i form af Peter Røpke, som kan se tilbage på regnskabsåret, der er gået.

- Jeg er tilfreds med, at RTX i 2021/22 er kommet tilbage på vores langsigtede vækstspor, og at vi har opnået vores hidtil største omsætning i et enkelt år. Når jeg ser fremad, er der mange makroøkonomiske og geopolitiske udfordringer og usikkerheder. Jeg er dog overbevist om, at RTX står på et stærkt fundament for yderligere vækst, lyder det fra direktøren i en børsmeddelelse fra selskabet.

Vækst i alle segmenter - og forventet fortsat vækst

I børsmeddelelsen lyder det videre, at RTX har hentet væksten i alle firmaets segmenter.

- Enterprise-segmentet oplevede en meget stærk vækst især fra RTX’s store rammeaftalekunder – både langvarige og nyere rammeaftalekunder. I ProAudio-segmentet steg efterspørgslen efter RTX’s produkter og produktløsninger. Desuden fortsatte konverteringen af kunder og omsætning fra timebaserede udviklingsydelser til en forretningsmodel med tilbagevendende omsætning fra produktsalg. Derfor faldt omsætningen fra udviklingsydelser i 2021/22 i overensstemmelse med strategien. I Healthcare segmentet steg efterspørgsel og omsætning også i 2021/22, skriver de.

RTX lægger i øvrigt vægt på, at de i stil med mange andre har været hårdt ramt af svigtende leverancer og dyrere indkøbspriser på komponenter. Det har de blandt andet løst ved højere salgspriser, lyder det.

I anden halvdel af året og især i Q4 har der været en afmatning i komponentmanglen og de dertilhørende højere priser, og det får RTX til at se positivt på de igangværende regnskabsår, omend globale usikkerheder alligevel kan ende med at spænde ben.

De forventer således en omsætning i lejet 700-760 millioner kroner og et driftsresultat på 45-65 millioner kroner.

- Omsætningsforventningerne er baseret på en solid ordrebeholdning ved starten af året samt en forventning om delvis normalisering af den globale mangel på elektronikkomponenter. Den største usikkerhed for året vil være effekten af den makroøkonomiske volatilitet og potentiel recession på kundernes efterspørgsel og lageropfyldning.

RTX A/S
Regnskabsår 2021/2022 2020/2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 663 457
Bruttofortjeneste 309 239
Resultat af primær drift (EBIT) 45,6 6,1
Resultat før skat 42,3 -0,6
Årets resultat 33,9 3,6
Balancestatus 557 485
Egenkapital 332 289
Antal ansatte 282 286
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kaotisk 2023-start i elektronikbranchen: Fyringer og konkurser på stribe - og et enkelt lyspunkt
Universal Robots: Ny EU-aftale fremtidssikrer den danske robotindustri
Droneleverancer skal effektivisere havvind
24 job reddet på sønderjysk køleskabsfabrik
Dronevirksomhed er gået konkurs
UV-virksomhed får endnu en hæder
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.158