23948sdkhjf

GNs skyhøje gæld kan medføre frasalg eller fusion

Danske GN Store Nord gennemgår en vanskelig periode, hvor de har måttet nedjustere kraftigt og varslet fyringer.

Fyringerne kommer som led i at skære ned på omkostningerne for at nedbringe gælden, så den ved udgangen af 2024 ikke overstiger 1-2 gange EBITDA-resultatet. Men det bliver svært at nå, vurderer Niels Granholm Leth, aktieanalytiker hos Carnegie.

Det skriver Marketwire ifølge Watchmedier.dk.

Niels Granholm Leth siger til avisen, at en mulighed blandt andet kan være, at gælden først kan blive nedbragt til det ønskede niveau i 2026 frem for 2024, men at det vil være en ugangbar vej, idet det vil efterlade selskabet uden opkøbsmuligheder de kommende fire år, hvilket ifølge aktieanalytikeren vil gøre det svært at udvikle headset-forretningen i GN Audio.

Han peger også på muligheden for at sælge hovedforretningen GN Hearing, som vil kunne sælges for 15-16 milliarder kroner.

- Der er bare ét stort problem ved det. Den tilbageværende del vil være GN Audio, som til forveksling ligner schweiziske Logitech i opbygning. Og det er et selskab, der handles på langt lavere multipler, og derfor risikerer GN simpelthen at blive værdisat noget lavere på aktiemarkedet efter en sådan transaktion, siger Niels Granholm Leth til mediet.

Desuden peger Niels Granholm Leth på, at en løsning også kan være en fusion mellem GN Store Nord og Demant. Det har allerede været på tale, fordi selskabet bag Demant, William Demant Invest, i november købte 10 procent af aktierne i GN.

Det ville være en brugbar løsning, mener Niels Granholm Leth, fordi de to i fællesskab vil være verdens største høreapparatproducent og ligeledes verdens største headset-producent, mens det vil gøre København til "verdens navle for akustisk forskning og produktion".

Han hæfter sig dog ved vanskelighederne ved en sådan fusion, der vil kunne tage mere end et år for at få konkurrencemyndighedernes velsignelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kaotisk 2023-start i elektronikbranchen: Fyringer og konkurser på stribe - og et enkelt lyspunkt
Universal Robots: Ny EU-aftale fremtidssikrer den danske robotindustri
Droneleverancer skal effektivisere havvind
24 job reddet på sønderjysk køleskabsfabrik
Dronevirksomhed er gået konkurs
UV-virksomhed får endnu en hæder
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.11