23948sdkhjf

Delta leverer IC til livreddende sensorsystem til biler

Norske Sensonor AS har valgt danske Delta som underleverandør til produktion og test af en chip, som i fremtiden kan blive standardkomponent i alle nye biler.
Chippen er hjertet i systemet Thermal Imaging. Ved hjælp af termiske sensorer kan systemet registrere et levende væsen på vejen foran, hvad enten det er et dyr eller et menneske, på langt større afstand end rækkevidden af bilens lange lys. Bilisten bliver orienteret om faren forude via et display i bilen og får på den måde god tid til at reagere.

Hvert år sker der eksempelvis 6.000 elg-ulykker alene i Sverige – mange med dødelig udgang. Det høje antal forventes at falde markant som følge af det nye system, der produceres af Delta.

Trafikstyrelsen ser frem til sensor
- I Trafikstyrelsen ser vi frem til, at en sådan sensor også vil kunne blive en effektiv løsning på problemet med højresvingsulykker mellem cyklister og lastbiler, siger kontorchef i Trafikstyrelsen, Ib Rasmussen.

- Vi er stolte af, at Sensonor AS har valgt Delta som leverandør af chip til deres Thermal Imagingsensorer. Det viser, at vi kan måle os med selv de bedste inden for mikroelektronik – også internationalt. I dag er vi især kendte for vores chip til betalingssystemer, men nu bevæger vi os ind på et helt nyt og spændende marked, hvor vi kan være med til at redde liv. Det er meget motiverende, og vi ser naturligvis et stort potentiale i projektet, siger vice president Salg & Marketing hos Delta, Gert Jørgensen.

Sensonor AS afsøgte markedet for mulige leverandører, inden valget faldt på Delta.

- Vi valgte Delta som vores foretrukne samarbejdspartner, fordi Delta er førende på området for mikroelektronik. Vi har store ambitioner for vores Thermal Imaging sensor, siger Morten Silberg, operations manager i Sensonor AS.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078