23948sdkhjf

Spekulationer om stor-fusion tager til

I 2019 fusionerede Widex og Sivantos og skabte i den forbindelse verdens tredjestørste høreapparatproducent efter Sonova og Demant.

I slutningen af sidste år kom der så spekulationer om, at der kunne ske endnu en fusion i toppen af høreapparathierarkiet, da William Demant Invest, der står bag Demant, købte 10 procent af aktierne i konkurrenten fra GN Store Nord.

Og nu er der nyt liv i spekulationerne omkring en mulig fusion af de to danske giganter, skriver Børsen.

Overfor avisen vil topchef i Demant, Søren Nielsen, ikke kommentere den konkrete situation omkring et muligt opkøb af eller fusion med GN. Han udtaler dog i forhold til spørgsmålet omkring mulighederne for yderligere konsolidering i branchen, at der "er masser af logik i det".

Han siger videre, at branchen har haft flere konsolideringsrunder, og at Demant vil være aktiv, såfremt sådanne muligheder skulle byde sig igen, men understreger endnu en gang, at der ikke er noget konkret i spil for nuværende.

Søren Nielsen lægger desuden vægt på, at en sådan fusion også kan komme i karambolage med konkurrencemyndighederne, hvorfor det ikke er sikkert, at det overhovedet vil kunne lade sig gøre.

- Det kan vi jo se med vores ønske om at træde ud af implantater. Hvor omfangsrige sådanne vurderinger er. Det er jo også noget, man i sådan en sammenhæng er nødt til at forholde sig til. Om det overhovedet kan lade sig gøre. Det ved jeg ikke, og det kommer også altid an på den konkrete sag. Men det er klart, at hele aspektet om myndighedsgodkendelser spiller en meget stor rolle i sådanne overvejelser, siger Søren Nielsen.

Med ønsket om at træde ud af implantater henviser direktøren til, at Demant i fjor annoncerede, at de agtede at sælge deres implantatforretning til konkurrenten Cochlear, men her er salget blevet trukket i langdrag af myndighederne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072