23948sdkhjf

Farum-succes øger omsætningen med næsten 400 procent

2022 blev i sandhed et historisk år for robotvirksomheden Shape Robotics, der for alvor fik sat gang i salget af deres Fable-undervisningsrobot i Rumænien.

De endte samlet med at omsætte for over 87 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 392 procent.

Virksomheden tjener for første gang penge på driften, da de henter et EBITDA-resultat på 273.000 kroner mod et tab på 15,5 millioner kroner året før. På bundlinjen er der stadig røde tal, men de er dog langt mindre end tidligere, idet de i 2022 havde et samlet tab på 3,9 millioner kroner mod 16,3 millioner kroner i 2021.

Men Shape Robotics er slet ikke færdige med at vokse, lyder det i en børsmeddelelse.

De forventer at nyde godt af EUs Recovery and Resilience Funds-plan, der sender i alt 45 milliarder euro til udvikling af digital uddannelse i EU.

Derfor forventer de yderligere vækst i 2023, hvor man regner med at omsætte for 130-140 millioner kroner.

- Den digitale transformation byder på hidtil usete muligheder for samfundet og økonomien. Men efterhånden som de digitale muligheder fortsætter med at vokse, er der et klart behov for forbedret digital uddannelse og træning på tværs af alle aldersgrupper for effektivt at imødekomme daglige krav. Vores virke i flere lande i EU hjælper medlemslandene med at ruste deres skoler til en vellykket digital transformation ved at facilitere full-service og nøgleklare STEAM-lokaler med den nyeste teknologi på markedet herunder også vores egen robot Fable, siger André Fehrn i meddelelsen.

Vækst kræver bredere finansiering

For at fortsætte væksten skal der dog mere kapital til, og i den anledning har Shape Robotics' ledelse og bestyrelse besluttet at forfølge muligheden for bredere finansiering gennem en fortegningsemission i marts eller april.

- Vi tror på, at endnu en investering vil sætte virksomheden i stand til at replikere vores succeser i andre udvalgte lande såsom Polen, Bulgarien og Moldova. Rettidig og hurtig implementering er afgørende for at udnytte nye muligheder på nye markeder, da mange projekter forventes at starte allerede i 2023 og 2024. Vi ved fra Rumænien, at markedet udvikler sig meget hurtigt, og at man skal være klar med de bedste kort på hånden for at vinde en solid position på markedet, siger CEO André Fehrn.

Investeringen understøtter den overordnede partnerskabsbaserede strategi og omfatter blandt andet at aktivere og indsætte lokale teams på mindst et af de førnævnte markeder for at understøtte både distributører, uddannelse af lærere samt styrke og udvikle marketing- og undervisningsindhold.

Shape Robotics meddeleler desuden, at de vil arbejde på at blive noteret på hovedbørsen, Nasdaq Main Market Copenhagen, inden årets udgang.

Shape Robotics A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 87,4 17,8
EBITDA 0,3 -15,5
Årets resultat -3,9 -16,3
Balancestatus 105,0 26,0
Egenkapital 43,8 15,0
Kilde: Shape Robotics

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sackit rammer trecifret toplinje, men overskuddet er på skrump
Meew er gået konkurs
Sønderjyder vil indtage USA: - Vi er mere end fortrøstningsfulde
28 millioner kroner til stor forskningssatsning i droner
Lys-virksomhed henter ny CEO
Lemvig-virksomhed åbner ny fabrik i Kina: - Vi må ikke tøve
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094