23948sdkhjf

S-Light vil optimere gadebelysningen

Aalborg-virksomheden S-Light har udviklet en ny og energieffektiv gadelampe, der vil kunne reducere kommunernes udgifter til gadebelysning med 50-70 procent.
En både dansk designet og produceret gadelygte skal hjælpe kommunerne til at spare penge på gadebelysningen i fremtiden.

Det er ambitionen fra Aalborg-virksomheden S-Ligt, som har udviklet lampen City Glint, der ved hjælp af energirigtigt LED-lys kaster lys over lokalveje, trafikveje, parkeringspladser og parkmiljøer med en hidtil uset ydeevne.

Færre master giver færre udgifter
City Glint benytter en såkaldt TIR-optik, som gør det muligt at øge afstanden mellem masterne, så den bliver helt op til 10 gange mastehøjden (i Danmark er det gængse en masteafstand på 6 gange mastehøjden). Og vel og mærke uden at gå på kompromis med lyskvaliteten eller den påkrævede lysfordeling.

- LED-teknologien skaber nogle fantastiske muligheder for at udvikle et armatur, hvor LED-dioderne holder mindst 12 år og performer så intenst, at der simpelthen skal færre master til. En lampe som City Glint kan derfor nedbringe udgifterne til anlæg og belysning betragteligt, fortæller adm. direktør Steen Rasmussen fra S-Light.

Teknologivalget og en speciel modulopbygning sikrer, at lampen nemt kan udbygges i takt med den teknologiske udvikling inden for elektronik, LED og optik.

- Der sker i disse år en voldsom udvikling på LED-området. Og nu hvor EU lægger op til, at de gamle kviksølvlamper skal udfases, giver det os nye muligheder for at udvikle energibesparende og bæredygtige løsninger med intelligent styring, tilpasning osv. City Glint er det, man kan kalde en ’platform for innovation’, fortæller Steen Rasmussen.

Vigtigt med dansk produktion
S-Light er en innovationsvirksomhed med tre medarbejdere, som nu gennem flere år har arbejdet intenst på at udvikle den LED-baserede gadelampe. Ideen til designet af den innovative lampe er udtænkt af virksomhedens direktør i samarbejde med medarbejderne.

- Målet var at skabe en æstetisk lampe med rene linjer og et elegant, tidløst udtryk. Det, synes jeg, er lykkedes, fortæller Steen Rasmussen.

Mens andre sender produktionen ud af landet, er det magtpålæggende for S-Light at benytte danske underleverandører og bevare produktionsfaciliteterne under eget tag.

- For at vi kan være innovative føler vi, at det er vigtigt også at have egen produktion. På den måde har vi bedre styring med det hele og kan sikre, at kvaliteten er, som vi forventer. Personligt har jeg også altid haft for øje, at vi skal skabe flere danske arbejdspladser, slutter Steen Rasmussen.

Fakta om City Glint
- Lysfordeling, som overgår standardkrav
- Effektområde: 20-200 Watt
- Vedligeholdelsesfri konstruktion
- Levetid på mere end 50.000 timer
- Minimalt spildlys
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078