23948sdkhjf

Martin spurter mod 2014-mål

Lys-producenten opjusterer forventningerne til 2012 efter et forrygende tredje kvartal.
Med lanceringen af Martins seneste produktnyhed, MAC Viper, har afsætningen taget fart i årets tredje kvartal, hvor omsætningen blev forøget med 14 procent til 225 mio. kr. sammenlignet med tredje kvartal 2011.

- Kvartalet blev en vigtig milepæl i den transformationsproces, der blev nødvendiggjort efter den globale finanskrises indtræden i efteråret 2008. Omsætningen blev dengang næsten halveret, og i forbindelse med genopretningen blev en målsætning om en omsætning på 1 mia. kr. og en tilhørende EBIT-margin på 10 procent i 2014 defineret. Elementerne i planen for genopretning er i det væsentligste gennemført, og målet for EBIT-margin er nu realiseret på kvartalsniveau, skriver Martin i sit kvartalsregnskab.

Opjusterer forventninger
Resultatet af primær drift (EBIT) blev forøget fra 8 mio. kr. i tredje kvartal 2011 til 23 mio. kr., og resultat før skat steg fra 0,8 mio. kr. til 21,2 mio. kr.

- Resultatet er markant bedre end forventet, og fremgangen er drevet såvel af øget salgsvolumen som af forbedrede indtjeningsmarginer, konstaterer Martin.

Baseret på de allerede opnåede resultater, samt en solid ordrebog, opjusterer Martin forventningerne til hele 2012, så man nu kalkulerer med en omsætning på 925 mio. kr. mod tidligere forventet ca. 875 mio. kr. Den øgede omsætning og de generelt forbedrede indtjeningsmarginer øger samtidig forventningen til årets resultat af primær drift til et EBIT på 45-55 mio. kr. mod tidligere forventet 25-35 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079