23948sdkhjf

Systematic og AgustaWestland i helikoptersamarbejde

Systematic og AgustaWestland har indledt et samarbejde om at udvikle et helikoptermonteret Kommando- og Kontrolsystem (C2), som skal forbedre situationsoverblikket om bord på helikoptere.
Med finansiering fra AgustaWestland har Systematic gennemført et pilotprojekt om mulighederne for at forbedre situationsoverblikket for både helikopterbesætninger og -passagerer.

Pilotprojektet har også afdækket behovene for at udveksle informationer mellem hovedkvarter, helikoptere og enheder på jorden.

- Vi er glade for, at projektet med Systematic skrider hurtigt fremad. Der er et betydeligt forretningspotentiale ikke kun i Danmark, men over alt i verden på en række af vores militære helikoptertyper. Projektet er et af mange eksempler på vores langvarige engagement i at samarbejde med dansk industri og i at skabe langsigtede forretningsmuligheder for Danmark, siger direktør Geoff Hoon fra AgustaWestland i en fælles pressemeddelelse.

Hans Jørgen Bohlbro, der er chef for Product Management C2 Systems i Systematic, siger:

- SitaWare Frontline er specialdesignet til at levere en høj opdateringsfrekvens med brug af minimal databåndbredde, hvilket sikrer et kontinuerligt overblik over egne styrker under operationer. Softwaren har en meget intuitiv brugergrænseflade, men fylder ikke meget, så systemet kan installeres på den eksisterende hardware i helikopteren.

Planlægger samarbejde om fuldt operativt system
På baggrund af det indledende pilotprojekt er arbejdet med at udveksle informationer mellem SitaWare Frontline og systemerne om bord på AgustaWestland AW101 helikopterne nu undervejs, og efter planen vil SitaWare Frontline også blive tilgængeligt i AW159 helikopteren.

SitaWare Frontline er en yderligere forbedring af de i forvejen moderne cockpit i AW101 og AW159 helikopterne og er med til at reducere flybesætningens arbejdsbyrde, når besætningen skal skabe situationsoverblik.

Udover SitaWare Frontline er det er også planen, at SitaWare Headquarters og SitaWare WebCOP skal integreres med AgustaWestlands Skyflight Mission Planning System, som er et detaljeret missionsplanlægningssystem, der benyttes af piloter og besætningsmedlemmer i forbindelse med planlægning af kommende missioner.

Med en betydelig teknisk støtte fra AgustaWestland vil det allerede i starten af næste år være muligt at indlede test af en foreløbig operationel kapacitet i samarbejde med det danske flyvevåben.

Når de indledende tests er gennemført, vil Systematic og AgustaWestland samarbejde om at udvikle et fuldt operativt system, som vil blive tilbudt såvel nationalt som internationalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093