23948sdkhjf

Crysberg med i kampen om Årets Fighterpokal

Elektronikvirksomheden var blandt de udvalgte, da dommerne ud af mere end 100 ansøgninger skulle vælge blot tre finalister til konkurrencen om Årets Fighterpokal 2012.
Det er tre virksomheder med hver sin markante reaktion på den økonomiske krise, der er blevet valgt som kandidater til Årets Fighterpokal 2012:

Den kendte producent af især torskerogn, Amanda Seafoods, der gennem fokus på kunder og kernekompetencer har vendt omsætningsnedgangen til en klar salgsfremgang.

Ingeniørfirmaet Crysberg, der udvikler og producerer industriel elektronik, som styringer til fx industrirobotter, alarm- og sikkerhedssystemer og vandingssystemer. Selv midt under krisen fastholdt firmaet sit fokus på udvikling, og det har ført til en styrkelse af konkurrenceevnen.

Muslingeproducenten Vilsund Blue. Tilskyndet af krisen valgte Vilsund Muslingeindustri og Limfjordskompagniet i 2010 at lægge de to virksomheder sammen, og resultatet blev Vilsund Blue, der i dag er en af Europas førende muslingeproducenter.

Kompetent dommerpanel
De tre kandidater til prisen er udvalgt af et dommerpanel bestående af Bendt Bendtsen, tidligere erhvervs- og økonomiminister, nu medlem af Europaparlamentet, Lars Larsen, ejer af Jysk, Jens Bjerg Sørensen, direktør i industrikonglomeratet Schouw & Co., Morten Asmussen, udviklingsredaktør hos Berlingske Business og Jørgen Wisborg, administrerende direktør hos energiselskabet OK.

Under den endelige udvælgelse blev der sagt mange positive ord om virksomhederne, som Lars Larsen udtrykte det:

- De har alle forstået at vende tingene på hovedet, evnet at finde det bedste frem i deres virksomhed, altså fundet ind til kernen, og samtidig har de fortsat deres investerings-flow trods krisetid og modgang.

Bendt Bendtsen har under udvælgelsen lagt vægt på, at det vigtigste for ham var, at virksomhederne havde ydet noget ekstraordinært, at der var set, tænkt og skabt noget nyt.

- I forhold til alt det positive som små og mellemstore virksomheder kan bidrage med her under en krisetid, så har jeg vægtet deres evne til at forandre for at skabe vækst, siger han.

Vær med til at vælge årets Fighter
På hjemmesiden www.fighterpokalen.dk kan man læse mere om de tre nominerede virksomheder og deltage i afstemningen om, hvilken af de tre virksomheder der skal løbe med æren, pokalen og 50.000 kr. Afstemningen løber frem til søndag den 2. december, hvorefter vinderen kåres.

Fakta
Konkurrencen er opstået i et samarbejde mellem energiselskabet OK og Berlingske Business. Ideen med årets Fighter Pokal er at hylde små og mellemstore virksomheder, som gør en kæmpe indsats, og som især under krisen har formået at tænke nyt. Fighter Pokalen blev uddelt for første gang i 2011, og vinderen blev dengang Lund Byggefirma A/S i Tjele.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079