23948sdkhjf

Lyngsoe Systems fik besøg fra hele verden

Flere end 80 studerende fra 20 lande har været på rundtur hos virksomheder i Vesthimmerland. Blandt dem var Lyngsoe Systems i Aars.
- Vesthimmerland har mange innovative lokale virksomheder, som har behov for at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft for at begå sig og afsætte produkter såvel indenfor som udenfor landets grænser. Derfor er det en appelsin i turbanen, at studerende fra International Business Center ved Aalborg Universitet stifter bekendtskab med fire fremragende virksomheder i vor landsdel.

Det sagde borgmester Knud Kristensen i sin velkomsttale til flere end 80 unge studerende fra hele verden i Messecenter Vesthimmerland i mandags. Han berørte udviklingstendenser og erhvervsmæssige fakta samt lokale perspektiver inden for kultur, natur og historie i Vesthimmerland.

De studerende fik et indblik i virksomhederne Lyngsoe Systems, Airmaster, Dania og Jeld-Wen.

Besøget startede på den højteknologiske virksomhed Lyngsoe Systems, hvor business development manager Keld Arenholt Christensen og udviklingskonsulent Kristine P. Koldkær orienterede om virksomhedens mange forretningsområder inden for logistikløsninger til lufthavne, biblioteker, fiskeindustrien og meget mere. Herefter fik gruppen en rundvisning.

Et godt indtryk
Himmerlands Udviklingsråd, som sammen med Lyngsoe Systems og Aalborg Universitet forestod arrangementet, betegner det som en stor succes.

- Vesthimmerland har behov for at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft, og de mange studerende fik et godt indtryk af vor egn og dens erhvervsmæssige muligheder, siger udviklingskonsulent Claus Andreasen, Himmerlands Udviklingsråd.

Hos AAU var man ligeledes glade for invitationen, som åbner mulighed for, at de studerende finder beskæftigelse i regionen efter endt uddannelse.

- Det er super, når kommune og erhvervsliv åbner dørene for os. For de studerende giver det et dejligt fagligt afbræk i studierne, hvor de har mulighed for at få afklaret nogle af de spørgsmål, som de sidder med fra lærebøgerne samt få set og hørt, hvordan deres dagligdag kan komme til at se ud, når de har afsluttet deres eksamen, siger professor John Kuada fra Aalborg Universitet.

Nye kontakter
Globalisering er et fænomen, som man er nødt til at forholde sig til - også i Vesthimmerland - og derfor er egnen nødt til at tiltrække veluddannede unge, understreger borgmester Knud Kristensen:

- Det gør vi blandt andet igennem et sådant besøg, hvor vi kan vise de studerende, hvad kommunen og kommunens virksomheder kan tilbyde af fremtidsmuligheder for de unge mennesker. Disse unge mennesker kan ikke bare denne dag, men måske også i den nære fremtid, være med til at give kommunens virksomheder nye impulser og inspiration i deres globaliseringsbestræbelser, siger borgmesteren, der håber, at man på denne måde kan skabe jobåbninger for højtuddannede i Vesthimmerland.

- For eksempel kunne studerende eller færdiguddannede fra Sydeuropa, hvor vi traditionelt ikke har vores stærkeste markedspositioner herhjemme, måske være indgangen til et eller flere nye markeder for vores virksomheder. Han eller hun forstår til fulde kulturen, taler sproget og vil tit have en lettere adgang til de rette mennesker i deres hjemlande, forklarer han.

Flere end 80 marketing- og økonomistuderende fra International Business Centre ved Aalborg Universitet var mandag på besøg i Vesthimmerland. Foruden Danmark var følgende 22 nationer repræsenteret ved arrangementet:

Cameroun, Island, Polen, Rumænien, Bulgarien, Slovakiet, Holland, Italien, Palæstina, Norge, Litauen, Tyskland, Indien, Finland, Moldova, Letland, Kina, Vietnam, Tyrkiet, Ungarn, Serbien og Iran.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125