23948sdkhjf

Mindre fald i det europæiske halvleder marked

De seneste tal fra DMASS viser at faldet i det europæiske marked for halvledere begyndte at tage af i sommer kvartalet 2012.
Som forudsagt er faldet i det europæiske marked for distribution af halvledere begyndt at tage af i løbet af sommerens tredje kvartal. DMASS (Distributors’ and Manufacturers’ Association of Semiconductor Specialists) rapporterer et fald på 6% i forhold til Q3 sidste år, til 1,41 milliarder euro. Alt i alt er distributionsmarkedet faldet 12% i forhold til 2011.

Tyskland og Italien er fortsat svage med fald på -11,9% og -15,3% til henholdsvis 469 millioner euro (Tyskland) og 116 millioner euro (Italien). De nordiske markeder faldt kun med -6,5% til 145 millioner euro. Østeuropa og Israel skiller sig ud med positive to-cifrede stigninger ifølge den seneste rapport.

Det kommer ikke som en overraskelse, at nedgangen er begyndt at gå tilbage, da anden halvdel af 2011 allerede udviste væsentlig svaghed, som vi nu sammenligner med. Ifølge flere DMASS medlemmer er bookningerne nogenlunde stabile. Derfor vil faldet i 4. kvartal være endnu mindre, hvilket resulterer i et samlet fald i 2012 på ~10%.

Den nuværende situation i Europa gør, at det endnu er uvist hvad 2013 vil bringe, siger Georg Steinberger, formand for DMASS, i en kommentar til resultaterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096