23948sdkhjf

Salget af Martin er nu gennemført

Salget af den helejede dattervirksomhed Martin Professional til amerikanske Harman International Industries er nu gennemført.
Den 19. december 2012 indgik Schouw & Co. aftale om at sælge den helejede dattervirksomhed Martin Professional til amerikanske Harman International Industries. Aftalen blev indgået med sædvanlige forbehold for bl.a. de relevante myndigheders godkendelse. Alle aftalens betingelser er nu opfyldt som forventet, og salget er nu gennemført.

Den samlede værdi af transaktionen kan opgøres til ca. 917 mio. kr., idet der er aftalt en pris på gældfri basis på 110 mio. euro, svarende til ca. 820 mio. kr. for den samlede virksomhed eksklusive Martins to ejendomme i Frederikshavn, som er overdraget til Schouw & Co. i forbindelse med closing. De to ejendomme, der fortsat er udlejet til Martin, er overdraget til en bogført værdi på 97 mio. kr.

Salget af Martin tilfører Schouw & Co. en regnskabsmæssig avance, som indregnes i regnskabet for 1. kvartal 2013. Størrelsen af den indregnede avance vil bl.a. afhænge af den endelige opgørelse af den rentebærende gæld på closing tidspunktet samt opgørelsen af de omkostninger og andre reguleringer, der relaterer sig til handelen. Som tidligere meddelt er det forventningen, at den regnskabsmæssige avance samlet set vil udgøre i størrelsesordenen 250 mio. kr.

Salget medfører, at Martin i Schouw & Co. koncernens regnskab for 2012 reklassificeres fra konsolideret virksomhed til ophørende aktiviteter. Nærmere redegørelse herfor vil fremgå af koncernens årsrapport for 2012, som offentliggøres den 6. marts 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125