23948sdkhjf

Dantrafo i positiv udvikling

Gennemførte strukturtilpasninger har medført en øget basisindtjening hos Dantrafo Group.
Dantrafo Group, der producerer induktive komponenter på egne fabrikker i Danmark, Sverige og Kina, har øget indtjeningen på kerneaktiviteterne i 2012. Gruppen har i 2012 realiseret et bruttoresultat på 24,6 mio. kr. mod 24,4 mio. kr. i 2011.

Egenkapitalen inkl. ansvarlig lånekapital er 17,1 mio. kr. pr. 31.12.2012. Soliditeten inkl. ansvarlig lånekapital er 25,3 % mod 24,4 % i 2011.

- Dantrafo er i en fortsat positiv udvikling med driften. Vore kunder efterspørger både den design support, som vi kan yde lokalt og de meget korte leveringstider, som vi kan tilbyde i de nordiske lande med vores lokale fabrikker, siger koncerndirektør og ejer af Dantrafo Ivan Gam.

- I 2012 har vi endvidere udviklet nye teknologier og maskiner til at imødekomme nye krav fra udviklere af high-power switch-mode elektronik, der forventes at vinde indpas i næste generation af power konvertere i f.eks solcelleinvertere, batteriladere og frekvensomformere, siger han.

Effektiviseringer og tab
Der er gennemført effektiviseringer med LEAN i udvalgte processer, både i de enkelte virksomheder og på tværs af gruppeselskaber.

Ejendommen i Horsens, der fortsat er til salg, har en negativ indflydelse på det samlede resultat, bl.a. som følge af en ekstraordinær nedskrivning.

Gam Primær Holding ApS, der er holdingselskab for gruppen, har på trods af udgifter relateret til ejendommen i Horsens realiseret et resultat før skat på 0,6 mio. kr. og -0,2 mio. kr. efter skat i 2012.

- Global produktion og sourcing er blevet et vigtigere og vigtigere element, når vore kunder skal vælge leverandør til deres fremtidige produkter. Det har derfor været strategisk vigtigt at udbygge og optimere de synergier, der ligger i have fabrikker, knowhow og forskning i de nordiske lande og samtidig have en søsterfabrik i Kina, siger bestyrelsesformand Ole Rudkilde.

- Det kan sikre volumen-produktion på de samme maskiner og med de samme processer, således at der gnidningsfrit kan suppleres eller overflyttes produktion i mellem fabrikkerne til optimal cost og flow, uden der er risiko for den leverede kvalitet, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125