23948sdkhjf

Estron fik rekordår med ny mand i spidsen

Den midtjyske kabelproducent Estron er kommet stærkt ud af 2022, der blev et rekordår på både top og bund.

Det viser et nyt årsregnskab, som Them-virksomheden netop har offentliggjort.

Bruttofortjenesten voksede fra 62 til 81 millioner kroner, og bundlinjen gik fra 15 til 23 millioner kroner i 2022.

Ifølge CEO Peter Lyhne Uhrenholdt, der trådte til for lige godt et år siden, skyldtes det stærke 2022 Estrons evne til at komme godt tilbage efter pandemien.

- Vi er glade for at være kommet oven på igen efter Corona-pandemien, hvor vi oplevede mange begrænsninger i salg og produktion grundet den globale nedlukning. I 2022 har vi udvidet vores kapacitet for at være i stand til at servicere vores kunder som ønsket, og sammen med en ekstra indsats fra alle vores ansatte, som har knoklet hårdt på, har vi været i stand til at opnå meget tilfredsstillende resultater, siger Peter Lyhne Uhrenholdt i en pressemeddelelse fra Estron.

Estron har i mange år specialiseret sig i miniaturetråde, -kabler og konnektorer til høreapparatindustrien, men de er de senere år også begyndt at bevæge sig ind på audio- og kommunikationsterritoriet, hvor de blandt andet leverer til militær- og lydbranchen.

Peter Lyhne Uhrenholdt fortæller, at Estron efter et "ekstraordinært travlt år" forventer en normalisering i tilstandene, hvilket vil give plads til yderligere udviklingsprojekter inden for især de nye segmenter, de gør sig i.

- Estron har gang i en masse spændende projekter på tværs af høreapparats-, audio- og kommunikations-segmenterne. Vi er enormt stolte over, at vores produkter og kompetencer kan bruges af mange forskellige kunder, der alle har til fælles, at de har brug for den højeste kvalitet – og det bestræber vi os for, at de får hos os, siger Peter Lyhne Uhrenholdt.

Estron har udover hovedsædet i Them også produktion i Vietnam og Mexico.

Virksomheden blev tidligere på året overtaget af den danske kapitalfond Erhvervinvest.

ESTRON A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 80,6 61,7
Resultat af primær drift 30,3 18,6
Resultat før skat 31,1 17,9
Årets resultat 22,9 15,4
Balancestatus 74,4 67,2
Egenkapital 47,8 35,4
Antal ansatte 447 339
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094