23948sdkhjf

Estrons nye direktør har lukket en fabrik og lagt en klar plan for fremtiden

Der har været fart på hos tråd- og kabelproducenten Estron, siden Peter Lyhne Uhrenholt i april i fjor tog over som CEO.

Direktøren kom ind i forretningen i en tid, hvor der fortsat var efterveer fra coronarelaterede problemer, og fabrikken i Vietnam var hårdt ramt af coronanedlukningerne i landet. På trods af vanskelighederne formåede Estron at levere en flot regnskabsmæssig fremgang allerede i 2022.

- Vi var bagud på leveringer, da jeg kom til, men vi fik opbygget kapacitet og nåede at være i mål med leverancerne, inden tredje kvartal var omme, siger Peter Lyhne Uhrenholt.

Justeret organisation til ny strategi

Han fortæller, at han brugte de første par måneder i Estron på at danne sig et overblik og udarbejde en fremtidig strategi for virksomheden, der har hovedsæde i Them i Midtjylland. En strategi der blandt andet indebærer en forenkling af de interne processer og justeringer i organisationen.

Om Estron

  • Stiftet i 1994.
  • Holder til i Them syd for Silkeborg.
  • Specialiserer sig i ultrafine litzetråde, miniature-kabler og konnektorer.
  • Har gennem mange år leveret til store høreapparatvirksomheder som Demant og GN og er de seneste år begyndt at satse mere på leverancer til audio- og kommunikationssegmenterne.
  • Er ejet af Erhvervsinvest, der i 2023 købte virksomheden.
  • Har produktion i Vietnam og produktion, udvikling, salg og kvalitetskontrol i Danmark. Lukkede deres fabrik i Mexico i 2023.

Kilde: Estron

Det har blandt andet betydet et øget sats på leverancer til audio & communication-segmentet. Her har Estron i flere år opereret, men ellers har de især gjort sig som leverandør til høreapparatproducenter. Med det nye fokus har det været en vigtig opgave at have styr på organisationen, fordi projekter i det segment typisk har kortere løbetid end i høreapparatsegmentet, og opgaverne dermed skal styres anderledes.

- Vi har lavet nogle justeringer i organisationen, så projekthåndteringen kan differentieres til de forskellige segmenter. Det gør, at vi strukturelt står stærkere i forhold til at eksekvere på projekter og være bedre til at få flere kunder ombord, siger Peter Lyhne Uhrenholt.

Nye ejere med energi og nysgerrighed

En anden overskrift for Peter Lyhne Uhrenholts første knap 18 måneder i sædet er, at selskabet i februar blev opkøbt af kapitalfonden Erhvervsinvest.

Dengang lød det blandt andet fra kapitalfonden, at man i det nye ejerskab – i tråd med den strategi, som Peter Lyhne Uhrenholt har været med til at udforme – ville satse på mere audio og kommunikation.

Helt generelt oplever direktøren også, at samarbejdet med de nye ejere har været ganske givende.

- Det er gået godt med det nye ejerskab. Jeg har før prøvet, at der er kommet kapitalfonde ind over, og de er kommet med en masse energi og nysgerrighed, der kan hjælpe forretningen, siger Peter Lyhne Uhrenholt, der i mange år har været en del af Triax.

Lukker fabrik

Et andet punkt, som Erhvervsinvest i forbindelse med overtagelsen ytrede ønske om at tage fat på, var en opskalering af produktionskapaciteten.

Det er også sket – i hvert fald i Vietnam. Her ansatte Estron ovenpå nedlukningerne flere og flere folk, mens de også har udvidet fabrikken, så der på sigt er plads til endnu flere.

Især den sidste del skyldes, at de grundlæggende har ændret på deres opbygning af produktionen, efter de for kort tid siden lukkede deres fabrik i Mexico.

Ifølge Peter Lyhne Uhrenholt er lukningen i Mexico også i tråd med strategien om at forenkle organisationens samlede omfang uden at gå på kompromis med kapaciteten.

- Nu har vi en tidszone mindre at arbejde i i stedet for både at have produktion i øst og vest. Det gør det noget nemmere og mere agilt, og vi har kapaciteten til det i Vietnam og Danmark, siger Peter Lyhne Uhrenholt om udvidelsen i Vietnam, der udover nyansættelserne og udvidelsen har budt på flere investeringer i fabrikkens maskinpark.

- Det er en forenkling af forretningen, og tre produktionssteder er alt andet lige dyrere end at have produktionen to steder, siger Peter Lyhne Uhrenholt, der understreger, at det ikke betyder længere afstand til kunderne i USA, fordi alle produkterne bliver sendt forbi Danmark til kvalitetskontrol.

Estron A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 80,6 61,7
Resultat af primær drift 30,3 18,6
Resultat før skat 31,1 17,9
Årets resultat 22,9 15,4
Balancestatus 74,4 67,2
Egenkapital 47,8 35,4
Antal ansatte 447 339
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078