23948sdkhjf

Dansk robotdirektør: - Kinesisk firma kopierer vores robotter

Danske Inrotech har opdaget billeder af firmaets svejserobotter på en kinesisk og en dansk hjemmeside. Det kinesiske firma kalder beskyldninger "ensidige og falske"

Det fynske svejserobotfirma Inrotech har før sommerferien opdaget, at et kinesisk selskab Shzhongzun og dets danske datterselskab Nim Tech tilsyneladende kopierer Inrotechs produkter, og oven i købet bruger Inrotechs billeder i dets markedsføring.

Hvad værre er: Det er - ifølge fynboerne - Inrotechs tidligere agent i Kina, Shirley Wang, som står bag det kinesiske firma. Det skriver Electronic Supplys søstermedie, Jern- og Maskinindustrien.

- Vi havde Shirley Wang som agent i Kina gennem flere år, men samarbejdet begyndte at virke mærkeligt, og så sagde vi hende op i 2022, fortæller Inrotechs adm. direktør Gert Jørgensen.

- Så fandt vi ud af, at hun har stiftet et dansk selskab med en europæisk hjemmeside, og at firmaet har brugt flere af vores billeder, hvor de har photoshoppet vores navn væk. Så hun laver Kina-kopier af vores svejserobotter, siger Gert Jørgensen.

Inrotech har hyret en advokat for at få stoppet det kinesiske firma. 

- Vi forsøger at få lukket hendes danske firma, siger Gert Jørgensen.

Nim Tech havde hjemmesiden www.nimtech.eu. Her blev i følge Inrotech brugt flere af Inrotechs billeder, hvor navnet Inrotech var fjernet. 

- Alle vores logoer har hun været inde og photoshoppe væk. Hvert eneste billede på den hjemmeside viste vores produkter, siger Gert Jørgensen.

Alle vores logoer har hun været inde og photoshoppe væk. Hvert eneste billede på den hjemmeside viste vores produkter Gert Jørgensen, adm. dir., Inrotech

Den europæiske hjemmeside blev taget ned midt i juni, da Inrotech begyndte at arbejde med sagen.

Men firmaet er stadig til stede på den kinesiske hjemmeside www.shzhongxun.com. Efter Inrotech gik ind i sagen, er de omtalte billeder dog fjernet fra siden. Blandt andet det billede, som er gengivet her.

"Falske historier"

Efter flere forgæves forsøg på at ringe det kinesiske firma op, er det lykkedes for Jern & Maskinindustrien at få et mail-svar fra Shirley Wang fra Shzhongzun.

Hun er meget uenig i Inrotechs udlægning.

Hun kalder det "unøjagtige, ensidige og falske historier opfundet af Inrotech."

"At vi viste Inrotechs logo på vores officielle website betyder, at vi ikke skjulte det faktum, at vi samarbejdede med Inrotech," skriver hun.

At vi viste Inrotechs logo på vores officielle website betyder, at vi ikke skjulte det faktum, at vi samarbejdede med Inrotech Shirley Wang, tidl. agent for Inrotech i Kina

Shirley Wang fremhæver, at Shzhongzun skaffede flere betydningsfulde projekter på kinesiske skibsværfter til Inrotech.

Shirley Wang svarer ikke på Jern & Maskinindustriens spørgsmål om firmaet Shzhongzun. Vi ville blandt andet gerne vide, hvilken rolle Shirley Wang har i firmaet og hvor mange ansatte, der er i firmaet.

- Jeg er lidt uforstående

Jern & Maskinindustrien har også taget kontakt med det danske selskab Nim Tech Europe's direktør Hans Christian Sørensen. Nim Tech har ifølge Inrotech uretmæssigt brugt Inrotechs billeder.

Hans Christian Sørensen afviser at kende noget til kopiering af billeder eller kopiering af produkter fra Inrotech.

- Jeg er ikke bekendt med den sag. Jeg er lidt uforstående, siger han.

- Ville du ikke føle dig stødt, hvis nogen brugte et billede, du havde taget, på deres hjemmeside?

- Jeg ved ikke, om jeg ville føle mig stødt, hvis jeg var kineser. Kinesisk IP-lovgivning er utrolig kompliceret, siger Hans Christian Sørensen.

- Hvad laver Nim Tech Europe?

- I øjeblikket beskæftiger virksomheden sig ikke med særligt meget. Vi afventer situationen og søger samarbejdspartnere.

Nim Tech Europe's regnskab for 2022 viser, at virksomheden i regnskabsåret 2022 i gennemsnit havde 0 beskæftigede medarbejdere, mens årets resultat endte i et underskud på 80.000 kroner - hvilket er identisk med bruttofortjenesten. 

Egenkapitalen i det danske selskab var herefter på godt 465.000 kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094