23948sdkhjf

Tilbagegang for Triax

Triax har i regnskabsåret 2012/13 oplevet en tilbagegang på flere områder. Til gengæld har man foretaget flere effektiviseringer og etableret et nyt datterselskab i Polen.
Triax opnåede i 2012/13 en nettoomsætning på 752 mio. kr. mod 1.026 mio. kr. året før. Resultatet af primær drift blev 41 mio. kr. mod 73 mio. kr. året før. Årets resultat efter skat blev 19 mio. kr. mod 67 mio. kr. året før.

Triax-koncernen udvikler, producerer og markedsfører produkter inden for forretningsområderne Multimedia og Energy & Enclosures. Med virkning fra 1. maj 2013 er de to forretningsområder juridisk adskilt, og Nielsen & Nielsen Holding A/S har erhvervet Triax Energy & Enclosures. Formålet med dette har været at sikre et selvstændigt forretningsmæssigt fokus i de to divisioner.

- Efter frasalget af Triax Enclosures & Energy A/S til Nielsen & Nielsen Holding A/S er der en forventning om, at omsætningen det kommende år vil ligge på et lidt lavere niveau. Resultatet før skat forventes øget i konsekvens af gennemførte og planlagte effektiviseringer, skriver ledelsen i en pressemeddelelse.

Nye implementeringer
Selskabets aktiviteter inden for multimedia var påvirket af, at opgraderingen af europæiske sendenet fra analoge transmissionsnet til digital eller til 2. generations net (MPEG-4), blev afsluttet i 2011/12. Resultatet blev en reduceret efterspørgsel efter nyt udstyr. Dette blev forstærket af de svage økonomiske konjunkturer på en række europæiske markeder.

Effektiviseringstiltag i flere selskaber har medført, at omkostningsniveauet er sænket. Dette er sket ved implementering af et centralt distributionscenter i Sydeuropa, ved indførsel af LEAN-tankegang i driften samt ved kapacitetstilpasninger.

Nyt datterselskab etableret
Der er i 2012/13 etableret et datterselskab i Polen. Selskabet skal understøtte udviklingen af nye produkter samt sikre vækst i Polen og på de øvrige østeuropæiske markeder.

Triax Energy & Enclosures har via en øget salgsindsats samt produktudvikling formået at øge omsætningen. Udvikling af skabsløsninger til nye kundesegmenter forventes at påvirke det fremtidige aktivitetsniveau i positiv retning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094