23948sdkhjf

Solgte livsværk efter 23 år: - Vores hår var begyndt at blive lidt gråt

I løbet af de sidste tre-fire år havde Hans Henrik Pedersen og Birgitte Helenius tænkt, at det var ved at være tid til et generationsskifte.

Og i august blev det så officielt. De afhændede livsværket Seritronic til Mekoprint.

- Vores hår var begyndt at blive lidt gråt, så vi begyndte at tænke på et generationsskifte. Og med Mekoprint lå det lige til højrebenet, fordi vi havde været kolleger/konkurrenter gennem de 23 år, vi har eksisteret, siger Hans Henrik Pedersen.

Han stiftede Seritronic, der har lavet en stor forretning på HMI-løsninger og betjeningspaneler som displays og folitastaturer, i 2000 sammen med Birgitte Helenius og Hans Spliid Hansen.

De to ting forener vi med hinanden, så vi lærer at acceptere hinandens forskelligheder og bruger dem som en styrke Hans Henrik Pedersen, salgsdirektør, Mekoprint Seritronic

Efter sidstnævnte tog afsked med Seritronic i 2015, har Birgitte Helenius og Hans Henrik Pedersen stået for forretningen. Og da de begyndte at indse, at tiden snart var moden til at afhænde virksomheden, startede processen med et salg.

Men selvom Mekoprint på mange måder var oplagte som nye ejere, så stod processen på i en længere periode, fortæller Hans Henrik Pedersen.

- Vi har talt med Mekoprint i en periode på halvandet år, siger Hans Henrik Pedersen.

- Der blev brugt meget tid på at snakke om værdierne for vores virksomheder. Og det var derfor, det tog noget tid. Vi skulle finde ud af, om vores værdier havde gang på jord sammen. Og jo bedre vi har lært hinanden at kende, desto mere gik det op for os, at vi havde et værdisæt, der lå tæt opad hinanden, siger han.

Fakta om overtagelsen

  • I august 2023 kunne Mekoprint offentliggøre, at de havde købt Seritronic.
  • Seritronic er siden blevet omdøbt til Mekoprint Seritronic, og er et selvstændigt datterselskab under Mekoprints graphic electronics-division.
  • Her vil dagligdagen i grove træk fortsætte som hidtil med produktion af HMI-løsninger og betjeningspaneler.
  • De to hidtidige ejere, Birgitte Helenius og Hans Henrik Pedersen, fortsætter i Mekoprint Seritronic som henholdsvis direktør for økonomi og organisationsudvikling og direktør for salg og forretningsudvikling.
  • De to har solgt hele virksomheden til Mekoprint men ejer stadig bygningerne i Støvring, hvor Mekoprint Seritronic holder til.

Business as usual

I det nye setup har Seritronic skiftet navn til Mekoprint Seritronic, og selskabet indgår som et selvstændigt selskab under Mekoprints graphic electronics-division.

Selvom de to ikke formelt længere står i spidsen for forretningen, så er hverdagen stort set den samme: Birgitte Helenius står for HR-delen og den daglige drift af fabrikken, mens Hans Henrik Pedersen står for afsætningsdelen og kontakten til produktionspartnere i Asien.

- Så det er business as usual. Min kompagnon Birgitte og jeg forestår stadig den daglige drift på det gamle Seritronic. Den DNA, vi har bygget Seritronic på i over 20 år, holder vi fast i, siger Hans Henrik Pedersen, der i det nye Mekoprint Seritronic har titel af salgsdirektør.

Spiller hinanden gode

Alt imens meget er som før, så er de to virksomheder stadig ved at lære af hinanden og spille hinanden gode, som Hans Henrik Pedersen udtrykker det.

- Vi kommer med nogle kompetencer, og Mekoprint kommer med nogle kompetencer. De to ting forener vi med hinanden, så vi lærer at acceptere hinandens forskelligheder og bruger dem som en styrke. Og samlet er vores kompetencer unikke på markedet, siger Hans Henrik Pedersen.

Af gode grunde er der også en række andre fordele ved at komme ind i en større koncern. Det drejer sig blandt andet om, at Mekoprint og Seritronic får adgang til hinandens partnerskaber i Asien.

- På nogle overordnede punkter er vi ved at strømline tingene. Det er blandt andet på IT-sikkerhedsområdet. Og så er vi ved at kigge på vores portefølje af partnere i Asien, hvor Mekoprint har et selskab i Hong Kong og partnere i Kina og Taiwan, og hvor vi også har et stort netværk af udvalgte partnere. Så der er vi i gang med en proces, så vi samlet kan styrke organisationen, siger Hans Henrik Pedersen.

Fortsætter måske i anden funktion

Salgsdirektøren giver udtryk for, at han og Birgitte Helenius er godt tilfredse med deres nye roller.

Men jævnfør tidligere overvejelser om grå hår og generationsskifter, så anerkender han, at de på et tidspunkt ikke længere skal være en del af hverdagen.

Men foreløbigt bliver de to der mindst et par år endnu, understreger han. Efter det vil de muligvis fortsætte i virksomheden i andre funktioner, men indtil videre ligger intet fast, fortæller han.

I skrivende stund er de dog ikke på vej ud af døren. I mellemtiden vil han og resten af staben arbejde for at styrke den nye forretning og gøre oplevelsen af overtagelsen god og tryg for medarbejderne.

Netop den del - trygheden for de ansatte - tog de særlige midler i brug for at sikre, og det kan du læse mere om senere på ugen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078