23948sdkhjf

EMS-virksomheds kunder har haft travlt: - Det har selvfølgelig smittet af på os

For andet år i træk leverer Necas et stort overskud. Travlhed hos kunderne og stabile brancher gør direktøren fortrøstningsfuld

Alt går efter planen i det nordjyske, hvor EMS-virksomheden Necas holder til.

Nok en gang vokser de på både top og bund, og i det nyligt offentliggjorte 2023-regnskab kom bundlinjen op på 8,5 millioner kroner.

- Det har været et år, hvor vi både har taget nye kunder ind, og hvor flere af vores eksisterende kunder har været i gang med at skalere deres forretninger. Og det har selvfølgelig smittet af på os, siger CEO Peter Ladefoged til Electronic Supply.

NECAS A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 30,6 24,2
Resultat af primær drift 11,7 9,9
Resultat før skat 10,9 9,5
Årets resultat 8,5 7,4
Balancestatus 64,6 55,2
Egenkapital 29,7 21,2
Antal ansatte 30 25
Kilde: CVR

Solide markeder

Peter Ladefoged fortæller, at væksten er i tråd med den generelle ambition om at gøre Necas til en mere synlig spiller på EMS-markedet.

Og selvom nyeste tal fra DI Digital viser, at der ser ud til at være en tilbagegang i branchen, så er det ikke noget, de mærker meget til i Støvring.

- Vi står hovedsageligt på to piller: aerospace/defense og high reliability electronics. Der er nogle industrier, hvor tingene stopper lidt op, men de her markeder oplever vi som solide. Det kan selvfølgelig ske, at vi bliver ramt, men jeg er ikke bekymret lige nu. Der er god appetit derude, lyder det fra Peter Ladefoged.

Styrker kvalitetsfunktion

I det lys er der heller ingen tvivl om, at det er på disse områder, Necas fremover retter fokus. Virksomheden har for nyligt ansat en specialist i kvalitetsafdelingen, Anne-Mette Metze. Her skal hun lede Necas' arbejde med certificeringer og den generelle udvikling på kvalitetsområdet.

- Som en del af strategien har vi styrket kvalitetsfunktionen. Mette er allerede ved at have godt fat i tingene, og det kan være med til at løfte os på det område, siger Peter Ladefoged.

Necas sidder på AS9100-certificeringen, der blandt andet indebærer en godkendelse til at levere til højt specialiserede kunder indenfor aerospace, forsvar og sikkerhedssystemer.

Det er blandt andet potentialet på det område, der har fået Necas til at iværksætte en større kapacitetsudvidelse. Det kan du læse mere om på Electronic Supply de kommende dage.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109