23948sdkhjf

Regeringen nedsætter forum for kvanteteknologi

Regeringen vil skrue op for udviklingen af kvanteteknologi her til lands, og første skridt i den proces er nu taget.

Erhvervsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet har derfor nedsat Nationalt Forum for Kvanteteknologi, "der skal bidrage til at sætte retningen for Danmarks videre arbejde med
kvanteteknologi," lyder det i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

- Med de geopolitiske spændinger, vi oplever netop nu, er det vigtigt, at vi fortsat udvikler vores styrkepositioner. Regeringen vil sikre, at Danmark står stærkt i udviklingen af kvanteteknologi, så vi både realiserer potentialerne i den nye teknologi og samtidig skaber et stærkt værn mod trusler. Og vi har allerede et godt springbræt til at skabe en stærk, dansk kvanteindustri. Derfor sætter regeringen skub på de potentialer som kvanteteknologien kan bidrage med nu og i fremtiden, udtaler erhvervsminister Morten Bødskov.

Det nye kvanteteknologiforum bliver etableret med målet om at samle aktører fra forskningsinstitutioner, offentlige og private fonde og erhvervsorganisationer på området.

Etableringen af forummet kommer som led i den kvantestrategi, som regeringen præsenterede i fjor, hvor der blev afsat over 1 milliard kroner til området frem mod 2027.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078