23948sdkhjf

Dansk virksomhed hjemtager sin elektronikproduktion

Den danske måleudstyrsproducent Ellab har besluttet sig for at hjemtage sin elektronikproduktion.

Det gør de på virksomhedens fabrik i Hillerød, hvor de med en nyindkøbt SMT-linje fremover selv vil producere elektronikken til virksomhedens validerings- og monitoreringsudstyr.

- Vi har verdens 40 største medicinalvirksomheder som kunder, og for dem er kvalitet det afgørende parameter. Derfor har vi haft et ønske om at insource produktionen for at kunne levere en supergod og ensartet kvalitet hver gang. Samtidig savnede vi noget fleksibilitet i vores hidtidige setup, da vores R&D-afdeling er dybt afhængig af at kunne producere prototyper uden alt for lange ventetider. Så fleksibilitet er også en af grundene til, at vi er gået den her vej, udtaler Thomas Ankjær Roitto, supply chain director hos Ellab, i en pressemeddelelse.

Dropper England

Linjen skal producere elektronikindmaden til de sensorer, der er Ellabs kerneprodukt. Sensorene fungerer som valideringsudstyr, der følger eksempelvis et medicinalprodukt gennem hele produktionen og sikrer, at temperaturer og andre parametre bliver overholdt. Disse sensordata samles så op af en datalogger og kan efterfølgende omsættes til rapporter og anden dokumentation.

Ud over medicinalindustrien leverer Ellab også tilsvarende løsninger til blandt andet fødevareindustrien, biotek samt hospitalssektoren.

I forbindelse med investeringen i den nye linje trækker Ellab samtidig sin engelske SMT-produktion hjem til Danmark. Ellab overtog for cirka fem år siden en monitoreringsproducent i Storbritannien med egen SMT-produktion, men den bliver altså nu flyttet til Danmark.

- Linjen er dimensioneret til, at vi godt kan producere mere, end hvad vores kapacitet er for nuværende. Så vi kommer ikke til at løbe tør for kapacitet lige foreløbig, lyder det fra Thomas Ankjær Roitto.

Den nye SMT-linje er leveret af Eltraco og er bygget op omkring en MY700 jetprinter fra Mycronic med tilhørende SPI, en MY300 pick-and-place-maskine og AOI-udstyr ligeledes fra Mycronic samt reflow-ovn fra ITW EAE.

Hertil kommer komponenthåndtering i form af Mycronics MYTower, en fuld Mycronic-softwarepakke samt en vaskemaskine fra MB Tech.

Om Ellab

  • Stiftet af Leo Nielsen i 1949 under navnet Elektrolaboratoriet.
  • Holder til i Hillerød.
  • Leverer løsninger til at måle, registrere, overvåge og validere kritiske parametre ved varme- og kuldebehandlingsprocesser til medicinalindustrien men leverer også til fødevareindustrien.
  • Har flere af verdens største biotek- og medicinalvirksomheder som kunder.
  • Blev i 2019 opkøbt af den svenske kapitalfond EQT, der i sommeren 2023 solgte virksomheden videre til Novo.

Kilde: Ellab, Novo Holdings

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063