23948sdkhjf

Har rykket elektronikproduktion hjem: - Vi har brug for en kort responstid

Udvikling og produktion kommer til at arbejde tættere sammen, efter sjællandsk monitoreringsvirksomhed har rykket elektronikproduktionen hjem

Den danske måle- og monitoreringsvirksomhed Ellab har taget sin elektronikproduktion hjem.

Den beslutning er der flere grunde til, fortæller virksomhedens supply chain director, Thomas Ankjær Roitto.

Blandt andet handler det om, at Ellab havde sin elektronikproduktion i England, men da virksomheden så, at de eksisterende linjer stod til udskiftning, gav det mening at etablere produktionen på virksomhedens faciliteter i Hillerød.

- Det spiller bestemt ind, at vi har udviklingen tæt på, fordi vi ofte har brug for en kort responstid på prototyperne, siger Thomas Ankjær Roitto.

Han fortæller, at Ellab - før virksomheden som et led i et opkøb fik elektronikproduktion i England - arbejdede sammen med forskellige danske EMS-virksomheder, når de skulle have lavet print.

- Selvom nogle EMS'ere også specialiserer sig i prototyper, så kunne det nogle gange være svært at imødekomme de hurtige responstider, siger Thomas Ankjær Roitto.

Han ser desuden andre fordele ved, at udviklingen og produktionen ikke sidder adskilt af Nordsøen.

- Jeg forventer nogle positive ting ved, at udviklerne sidder tæt på linjen. De kan gå ned for at se, hvordan printet bliver lagt ud og være med til at produktionsoptimere. Så jeg er sikker på, vi bliver styrket ved at få det inhouse, siger Thomas Ankjær Roitto.

Udvidelse har givet plads til linje

Da det gik op for Ellab, at SMT-linjerne i det engelske stod til udskiftning, barslede Ellab allerede med at udvide sin egen fabrik. Derfor var det ret simpelt også at gøre plads til en ny linje.

- Linjen fylder en del, men da vi alligevel stod over for at udvide produktionen i forvejen, besluttede vi at sætte et større område af til at inddrage SMT-produktion, lyder det fra Thomas Ankjær Roitto om udvidelsen, der blev færdig tidligere på året.

Produktionen er ikke endeligt lukket i England, men det bliver den inden længe. Og linjen er allerede oppe at køre i Hillerød, hvor både folk inde- og udefra er hyret.

- Vi har fået vores teknikere, og vi har taget nogle operatører internt og skolet til den her linje. Og så skal vi have fat i nogle montører til håndmontage, siger Thomas Ankjær Roitto.

Om Ellab

  • Stiftet af Leo Nielsen i 1949 under navnet Elektrolaboratoriet.
  • Holder til i Hillerød.
  • Leverer løsninger til at måle, registrere, overvåge og validere kritiske parametre ved varme- og kuldebehandlingsprocesser til medicinalindustrien men leverer også til fødevareindustrien.
  • Har flere af verdens største biotek- og medicinalvirksomheder som kunder.
  • Blev i 2019 opkøbt af den svenske kapitalfond EQT, der i sommeren 2023 solgte virksomheden videre til Novo.

Kilde: Ellab, Novo Holdings

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094