23948sdkhjf

Tre finalister til automatiseringspris

Ved åbningen af HI 2013 afgøres det, hvem der løber med Dira Automatiseringsprisen.
Og der har været skarp kamp om finalepladserne til dette års pris. Hele 34 virksomheder er blevet indstillet, hvilket er det højeste nogensinde, og en jury har udvalgt tre, der skal kæmpe om æren ved HI 2013.

- Dira Automatiseringsprisen er et initiativ, der er med til at rette fokus på automatisering og robotter. Det store antal indstillinger i år viser, at virksomhederne for alvor har taget muligheden for at fremvise deres formåen på automatiseringsområdet til sig. Dira vil gerne takke alle de virksomheder, der har indstillet kandidater til Dira Automatiseringsprisen 2013 og dermed bidraget til at gøre dette års Dira Automatiseringspris til den mest spændende dyst nogensinde. De mange indstillinger er for alvor med til at sætte automation på dagsordenen. Selvom der kun findes én vinder af Dira Automatiseringsprisen, så bidrager hver eneste indstilling til at skabe opmærksomhed på den indstillede virksomhed og på automation som helhed. De der overvejede at indstille, men valgte at vente til 2014, skal også have en tak. Dira ser frem til jeres indstillinger næste år, siger formand for Dira, Steffen Enemark.

Tre finalister
En jury bestående af Knud L. Sant fra Valcon, Lars Goldschmidt fra Dansk Industri, Bjørn Godske fra mediehuset Ingeniøren, Henning Ingemann Hansen fra Cabinplant A/S og Ole Madsen fra Aalborg Universitet har nu reduceret feltet til tre virksomheder.

Grundfos: Pumpeproducenten skulle på rekordtid udvikle og implementere den nye Sparta-pumpe for at være first-mover på den nye pumpenorm, der trådte i kraft den 1. januar 2013. Grundfos har med produktionslinjen til Sparta-pumpen implementeret løsninger fra mange forskellige leverandører, der tilsammen har udgjort en færdig linje, som lever op til Grundfos’ specifikationer.

Hardi International: Marksprøjte-producenten fik adgang til finalerunden med et projekteret FMS-svejseanlæg, der skal omstrukturere firmaets produktionsfaciliteter til forsvarligt og rentabelt at kunne drive 1-styk produktion af robotsvejsekonstruktioner. Tanken er, at man ved brug af fleksibelt produktionsudstyr øger mulighederne for just-in-time produktion af kundespecifikke produkter, hvilket til stadighed vil forbedre leveringstiden til slutkunderne, eliminere interne lagre og øge effektiviteten på produktionen i Danmark.

Universal Robots: Esben H. Østergaard var med til at stifte Universal Robots, mens han arbejdede som robotforsker på Syddansk Universitet. Hans ide var at gøre en forskel ved at lave de små, sikre og fleksible robotter, som Danmark og hele den vestlige verden havde brug for. Han sagde derfor sit sikre job på universitetet op og kastede sig ud i at starte på arbejdet med at udvikle robotterne.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078