23948sdkhjf

Fynsk elektronikproducent løb stærkt og sikrede rekordhøj bundlinje

Odense-virksomheden GP Elektronik voksede stort i 2023. Selvom der kom nye linjer til, er fremgangen hovedsageligt et produkt af, at de ansatte løb stærkt, fortæller direktøren

I det fynske har Anders Bo Pedersen og holdet hos GP Elektronik haft ekstra travlt.

Det er sådan, direktøren og ejeren forklarer det usædvanligt stærke 2023, som EMS-virksomheden netop har offentliggjort årsrapport for.

- Vi har haft en voldsom backlog, som vi har kæmpet ned i løbet af året. Vi gjorde det godt og løb stærkt, siger Anders Bo Pedersen om 2023, der bød på en bruttofortjeneste på 21 millioner kroner og 8,2 millioner kroner på bundlinjen.

GP Elektronik A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 21,1 14,9
Resultat af primær drift 11,5 5,9
Resultat før skat 10,5 5,5
Årets resultat 8,2 4,3
Balancestatus 57,8 44,8
Egenkapital 18,2 12,5
Antal ansatte 14 13
Kilde: CVR

Ny udnyttes potentialet til fulde

Netop den store backlog har Anders Bo Pedersen også tidligere fortalt om til Electronic Supply. Den anledning var GP Elektroniks investering i spritnye SMT-linjer, som blev taget i brug i løbet af anden halvdel af 2023.

Men selvom linjerne blev taget i brug i fjor, så er det først for alvor på denne side af nytår, at elektronikvirksomheden har været i stand til at udnytte potentialet til fulde. For det var først i midten af november, at de gamle maskiner blev endeligt udfaset.

- Og siden er det for alvor begyndt at gå stærkt, siger Anders Bo Pedersen om tiden efter de nye linjer kom i fuldt vigør.

I år ser godt ud

Derfor ser direktøren overordnet positivt på det igangværende regnskabsår.

- Det er først i år, at vi får den fulde regnskabsmæssige effekt af investeringerne, siger Anders Bo Pedersen, der er optimistisk for 2024.

- I år ser det rigtigt godt ud. Vi holder tempoet fra sidste år eller mere til, og vi vokser også med en del på grund af de investeringer, som er blevet implementeret, siger Anders Bo Pedersen.

I takt med at GP Elektronik løbende får barberet deres backlog ned, håber Anders Bo Pedersen at kunne begynde at takke ja til ordrer hos nye kunder senere på året.

De planer og elektronikvirksomhedens øvrige vækstambitioner kan du læse mere om i Electronic Supply senere på ugen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.703